HerNews.gr
LIFESTYLE Ψυχολογία

Μικρή απόλαυση μεγάλης αξίας

Η έναρξη της εβδομάδας έχει την λέξη απόλαυση. Μια Δευτέρα που αντί η σκέψη ν’ ανατρέξει στο καθιερωμένο σκληρό πρόγραμμα και απελευθερώσει το άγχος σε μυαλό και σώμα, κάνει στροφή και επικεντρώνεται στην απόλαυση.

Με το που αναφέρεις τη λέξη απόλαυση τι σου έρχεται στο νου; Σίγουρα κάτι που σε ευχαριστεί, που κλείνεις τα μάτια γιατί μαγεύεσαι από τη στιγμή. Άλλωστε το λένε, στις καλύτερες απολαύσεις έχεις τα μάτια σου κλειστά.

Σήμερα όμως ας τ’ ανοίξουμε, για να μπορέσουμε να κάνουμε τη Δευτέρα λίγο διαφορετική. Να δούμε και να μας δουν. Τα μικρά πράγματα, δίνουν τη μεγαλύτερη ευδαιμονία και πολλές φορές τα παραβλέπουμε. Δεν σταματάμε να τα χαρούμε όσο θέλουμε γιατί το καθημερινό τρέξιμο έχει μετατρέψει τη ζωή σε αγωνιστικό στίβο.

Εκεί που οι υποχρεώσεις, το λοκντάουν, τα γεγονότα που συμβαίνουν ραγδαία και οι εξελίξεις, παρασύρουν μια ολόκληρη εβδομάδα σε αποχρώσεις του γκρι. Υπάρχουν όμως και τα χρώματα, που όσο πιο συνειδητά τα ψάξεις, τόσο πιο σύντομα θα τ’ αφήσεις να εισχωρήσουν και να σου ζωντανέψουν την ημέρα, την εβδομάδα τον μήνα.

Χρειάζεται λοιπόν το εξής:

Ένα στυλό και ένα χαρτί. Έπειτα άσε για λίγο το κινητό και πιάσε την σκέψη σου. Κράτησέ τη στα όμορφα πράγματα. Τι σου αρέσει να κάνεις; Τι σου προσφέρει απόλαυση; Τι απολαμβάνεις πολύ; Ένα ποτήρι κρασί μετά τη δουλειά; Μια στιγμή με το κατοικίδιό σου συγκεκριμένη ώρα της ημέρας; Η πρώτη σου μπουκιά από το αγαπημένο σου φαγητό; Η ώρα που πέφτεις σε φρεσκοπλυμένα σεντόνια για ύπνο; Η ώρα του διαλογισμού που έχεις αποκλειστική συνομιλία με τον εαυτό σου;

Μπορεί να είναι όλα αυτά ή τίποτα από τα παραπάνω. Εσύ αποφασίζεις την τροποποίηση ή την εξ’ ολοκλήρου δημιουργία της. Και μόλις το κάνεις, ξεκίνησε με την εφαρμογή τους. Ένα ή και παραπάνω την κάθε ημέρα. Προσπάθησέ το και θα δεις ότι ακόμη και αν νομίζεις ότι με τους χρόνους ζορίζεσαι, στην πορεία η απόλαυση θα σου γίνει συνήθεια που θα σε ανεβάζει και θα εισχωρήσει στο πρόγραμμα.

Και έτσι η καθημερινότητά σου θα γίνει απολαυστική. Καλή εβδομάδα!  

Νεότερα Άρθρα

Τα καλύτερα προϊόντα για ανακούφιση από το στρες

Her News

Σημάδια ότι μπορεί να έχετε μεγαλώσει με ναρκισσιστές γονείς 

Her News

Πες μου τι χρώμα κάλτσα φοράς να σου πω ποιος είσαι

Her News