HerNews.gr
Μόδα

Rolex: Παρουσίασε τη νέα της συλλογή από ρολόγια

Tα νέα μοντέλα της Rolex για το 2021 είναι γεγονός!
Το 2020 ήταν σίγουρα μία δύσκολη από κάθε άποψη χρονιά, λόγω της πανδημίας και των ειδικών συνθηκών, που επηρέασε όλο τον πλανήτη. Με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, η Rolex να δείξει τα νέα της μοντέλα όχι στην αρχή του έτους, αλλά τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Το 2021 ,ευτυχώς τα πράγματα δείχνουν να βαίνουν προς μία κανονικότητα, και η ελβετική εταιρεία ,έχοντας αποχωρήσει από την Baselworld–,συντάχθηκε με την Watches & Wonders, το πρώην Σαλόνι της Γενεύης, και παρουσιάζει σήμερα τις νέες εκπληκτικές της δημιουργίες. Ψηφιακά , μέσω της πλατφόρμας της Watches & Wonders, παρέα με την αφρόκρεμα της υψηλής ωρολογοποιίας, συνολικά 38 παραδοσιακούς οίκους και ανεξάρτητους δημιουργούς πραγματοποιείται η έκθεση και όχι ζωντανά.

Τι καλό μας ετοίμασε η δημοφιλής εταιρεία για το 2021.

NEA EXPLORER 36 KAI EXPLORER II

Tο ROLEX EXPLORER γεννήθηκε στην κορυφή του κόσμου και είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας με θρυλικούς ορειβάτες και αποτέλεσε έμπνευση. H οροσειρά των Ιμαλαίων αποτέλεσε το πραγματικό εργαστήριό σχεδιασμού του και συγκεκριμένα η υψηλότερη κορυφή της, το Έβερεστ. Από τότε, έχει υποστεί τεχνικές βελτιώσεις, για να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και πιο ευανάγνωστο στο σκοτάδι, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των εξερευνητών. Θεωρείται βασικός εξοπλισμός στα πιο ακραία μέρη του πλανήτη, εκεί όπου ο χρόνος είναι το κλειδί για την επιβίωση.

Oyster Perpetual Explorer 36

Τα ρολόγια της συλλογής ΕXPLORER εξοπλίζουν τις εξερευνητικές αποστολές στις πιο ακραίες συνθήκες, από τις κορυφές των οροσειρών, τα βάθη των σπηλαίων, στο ψύχος της Ανταρκτικής ή στην αποπνικτική ζέστη των ηφαιστείων. Το Oyster Perpetual EXPLORER με κάσα διαμέτρου 36mm, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε έκδοση Rolesor- από κίτρινο χρυσό 18κ και ατσάλι Oystersteel-μία καινοτομία της Rolex που συνδυάζει την δυναμική με την κομψότητα. Αν και συνηθίζουμε να θεωρούμε ότι η διάμετρος των 36 mm απευθύνεται συνήθως σε γυναικείους καρπούς, η περίπτωση της νέας γενιάς Explorer 36 διαφέρει αφού ουσιαστικά επιστρέφει στο μέγεθος του πρωτότυπου μοντέλου που είχε κυκλοφορήσει στην αγορά το 1953.

Επιπλέον η σύγχρονη εκδοχή του είναι σε κίτρινο Rolesor, συνδυάζει δηλαδή το ατσάλι με τον κίτρινο χρυσό. Το μαύρο καντράν είναι πλέον από λάκα, εξακολουθεί να φέρει τις τυπικές παραλληλόγραμμες μπάρες στις ενδείξεις των ωρών και τους αριθμούς 3, 6 και 9 που είναι το «σήμα κατατεθέν» του ρολογιού. Εκτός από αυτή τη δίχρωμη εκδοχή, το Explorer 36 κυκλοφορεί και σε Oystersteel με μαύρο καντράν.

Oyster Perpetual Explorer II-EXPLORER II

Το Oyster Perpetual EXPLORER II παρουσιάζεται ανανεωμένο, με φρεσκαρισμένο design στην κάσα και με επανασχεδιασμένη κάσα διαμέτρου 42mm. Φοράει φαρδύτερο μπρασελέ με κρυφό κούμπωμα, καντράν από λευκή (ή μαύρη) λάκα με μαύρες ματ ενδείξεις των ωρών, βελτιωμένο φωτοβόλο υλικό Chromalight και μεγάλο πορτοκαλί δείκτη για τη δεύτερη ώρα. Το μπρασελέ είναι από ατσάλι Oystersteel, ένα μοναδικό κράμα , αποκλειστικότητα της Rolex ,που προσφέρει ασύγκριτη ανθεκτικότητα καθώς και λάμψη στο ρολόι. Η χαρακτηριστική στεφάνη με χαραγμένη 24ωρη απεικόνιση της ώρας, ευδιάκριτη και εξαιρετικά ανθεκτική στην διάβρωση, παραμένει το βασικό γνώρισμα του Οyster Perpetual Explorer II, του απαραίτητου εξοπλισμού για κάθε εξερευνητή σπηλαίων και ηφαιστείων.

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΝΤΡΑΝ!

Το καντράν είναι η «βιτρίνα» για κάθε ρολόι. Τα νέα καντράν της Rolex λάμπουν με το φως να αντανακλάται στην επιφάνειά τους . Τα εργαστήρια της Rolex, χάρη στην μεγάλη τεχνογνωσία τους, εξασφαλίζουν υλικά από μοναδικές πηγές ενέργειας που προέρχονται από τα βάθη της Γης και από το ηλιακό μας σύστημα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι νέες τεχνικές και υλικά που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι της Rolex για να ντύσουν τα δημοφιλή Datejust 36 και Cosmograph Daytona.

Oyster Perpetual Datejust 36

Τα νέα καντράν της σειράς Oyster Perpetual DATEJUST 36 παρουσιάζονται με δύο νέους σχεδιασμούς: Το μοτίβο από φύλλο φοίνικα εμπνευσμένο από τα τροπικά δάση και το μοτίβο με ραβδώσεις που αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Rolex. Στα νέα της καντράν, η Rolex χρησιμοποιεί χαλκό, ψευδάργυρο, νικέλιο, χρώμιο, τιτάνιο και πυρίτιο, με χρώματα πράσινο της ελιάς, ασήμι και χρυσό. Έχουν κατασκευαστεί με τις πιο προηγμένες επεξεργασίες για την δημιουργία έντονων, μεταλλικών χρωμάτων.

COSMOGRAPH DAYTONA

Η Rolex διαλέγει τον μεταλλικό μετεωρίτη με τα πιο απαιτητικά αισθητικά κριτήρια. Κάθε θραύσμα του μετεωρίτη που επιλέγεται, έχει μια μοναδική εσωτερική σύσταση που κάνει κάθε καντράν Cosmograph Daytona με μετεωρίτη, μοναδικό στο είδος του! Το νέο Oyster Perpetual COSMOGRAPH DAYTONA παρουσιάζεται σε 3 εκδόσεις από κίτρινο, λευκό και Everose χρυσό 18κ.με κάσα διαμέτρου 40mm. Όλες οι εκδόσεις καινοτομούν με τα νέα καντράν από μετεωρίτη και είναι εμπνευσμένα από το ταξίδι ενός αστεροειδή στον χρόνο και στο χώρο. Τα σχέδια στον μετεωρίτη δημιουργήθηκαν καθώς η καρδιά ενός αστεροειδή παγώνει με αργό ρυθμό στο ταξίδι του μέσα στο σύμπαν-μια διαδικασία που διαρκεί εκατομμύρια χρόνια. Η Rolex διαλέγει τον μεταλλικό μετεωρίτη με τα πιο απαιτητικά αισθητικά κριτήρια. Κάθε θραύσμα του μετεωρίτη που επιλέγεται, έχει μια μοναδική εσωτερική σύσταση που κάνει κάθε καντράν Cosmograph Daytona με μετεωρίτη, μοναδικό στο είδος του

ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

Τα διαμάντια είναι παντοτινά και προέρχονται από το μακρινό παρελθόν. Για την δημιουργία τους στα βάθη της Γης, απαιτούνται δισεκατομμύρια χρόνια. Η άγρια ομορφιά των διαμαντιών αναδεικνύεται από τις έδρες τους που δημιουργούν κομψές αντανακλάσεις στον πολύτιμο λίθο. H τρίτη ομάδα μοντέλων που δημιούργησε η Rolex για το 2021 είναι αμιγώς γυναικεία, πολύτιμα ρολόγια κοσμήματα φτιαγμένα από ευγενή μέταλλα και στολισμένα με πολλά διαμάντια, τόσο στη στεφάνη όσο και στα καντράν

Οι γεωλόγοι και οι τεχνίτες που τοποθετούν τους λίθους συνεργάζονται αρμονικά για την επιλογή των κορυφαίας ποιότητας λίθων και την τοποθέτησή τους στο καντράν, τη στεφάνη, στην κάσα και στο μπρασελέ ώστε να αναδεικνύεται η λάμψη τους. Αυτή η απίστευτα λεπτομερής διαδικασία έχει τελειοποιηθεί από γενιά σε γενιά με το πέρασμα πολλών χρόνων. Είναι η ίδια διαδικασία που επαναλαμβάνεται εκατοντάδες φορές στην διακόσμηση των νέων μοντέλων DAY-DATE 36 και LADY DATEJUST.

Oι τρεις νέες εκδόσεις του Oyster Perpetual DAY-DATE 36 διαθέτουν ωροδείκτες και δερμάτινα λουράκια με ασορτί χρώματα. Κοραλί, τιρκουάζ και κόκκινο Βουργουνδίας.

Oyster Perpetual Day-Date 36

Τρεις απαστράπτουσες εκδοχές του αγαπημένου Day-Date 36, σε κίτρινο, λευκό και Everose χρυσό 18Κ, είναι εξολοκλήρου στολισμένα με διαμάντια στην κάσα, στη στεφάνη και στο καντράν ενώ οι μπάρες και οι λατινικοί αριθμοί στις ενδείξεις των ωρών είναι από σμάλτο.

Στο πορτοκαλί του κοραλιού, το τιρκουάζ ή το μπορντό, ανάλογα με το μοντέλο, τα χρώματα των ενδείξεων στο καντράν συνδυάζονται απόλυτα με την απόχρωση του λουριού από δέρμα αλιγάτορα, το οποίο κουμπώνει με πόρπη Crownclasp στολισμένη με διαμάντια. Oyster Perpetual Lady-Datejust

Για το τέλος αφήσαμε ένα πολύτιμο κόσμημα: ένα full pavé Lady-Datejust από κίτρινο ή λευκό χρυσό 18Κ. Διαμάντια καλύπτουν κάθε του επιφάνεια, από την κάσα, τους βραχίονες, την κορώνα και το μπρασελέ τύπου President. Τη γεμάτη διαμάντια επιφάνεια του καντράν διακόπτουν μόνο τα γεμισμένα με μαύρο χρώμα λατινικά νούμερα στις ενδείξεις των ωρών και η ημερομηνία κάτω από μεγεθυντικό φακό, στο 3.

Όλα τα νέα μοντέλα συνοδεύονται φυσικά από την πιστοποίηση Superlative Chronometer, όπως όλα τα ρολόγια της Rolex, καθώς και από πενταετή διεθνή εγγύηση ποιότητας.

www.rolex.com

 

Μαρία Γατζούδη

Fashion editor- Ενδυματολόγος-Σεναριογράφος

Msc-Med

Νεότερα Άρθρα

After a walk: Λέγονται Pretty Ballerinas και θα τις λατρέψεις

Her News

Jennifer Lopez: Φόρεσε το πιο γιορτινό outfit σε ένα έντονο κόκκινο χρώμα

HerNewskl

BAFTAs 2023: Η Kate Middleton έκλεψε την παράσταση με το royal glamour style της

HerNewskl