HerNews.gr
Αφιερώματα

Σπύρος Γιατράς: Ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών βρίσκεται πλέον στη γειτονιά των Αγγέλων

Ο Σπύρος Γιατράς, ο μεγάλος στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών έφυγε σήμερα από τη ζωή, αφήνοντας τον καλλιτεχνικό κόσμο φτωχότερο..

Ήταν ο στιχουργός των διαχρονικών λαικών επιτυχιών του Στράτου Διονυσίου, του Τόλη Βοσκόπουλου, του Γιάννη Πάριου, του Σταμάτη Γονίδη, του Θέμη Αδαμαντίδη,  της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Δημήτρη Κοντολάζου, του Αντύπα, του Βασίλη Καρρά, του Πάνου Κιάμου, του Νότη Σφακιανάκη, της Πάολας, του Κωνσταντίνου Αργυρού, του Νίκου Οικονομόπουλου και πολλών ακόμα καλλιτεχνών.. 

Στίχοι από τα εκατοντάδες τραγούδια που γράφτηκαν από την ψυχή του Σπύρου Γιατρά, ο οποίος αφήνει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά ύμνων.

Μερικές από τις επιτυχίες του που αγαπήσαμε:

“Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος”

“Αν δεν είχα κι εσένανε τι θα ήμουν στη γη..”

“Σ’ ευχαριστώ που ήρθες πάλι, αγάπη μου μεγάλη… “

“Ο αετός πεθαίνει στον αέρα..”

“Παράλληλα, περπατάμε παράλληλα…”

“Καλύτερα μαζί σου και τρελός… “

“Σώμα μου φτιαγμένο από πηλό…”

” Όλα σ’ αγαπάνε…”

“Άλλοθι, δεν έχεις άλλοθι…”

“Δεν σου κάνω τον άγιο…” 

Ο Σπύρος Γιατράς το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν, αρχικά στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

 

«Δε μπορείς να γράψεις αν δε έχεις πονέσει, αν δεν έχεις κλάψει αν δεν έχεις ερωτευτεί, αν δεν έχεις πιστέψει ότι πρέπει να είσαι ελεύθερος να σκέφτεσαι και να δίνεις»

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον Ηλία Φιλίππου, με ανάρτηση στο facebook:

“Δυστυχώς οι απρόσμενα θλιβερές ειδήσεις αυτού του καιρού μας έχουν διαλύσει ψυχολογικά …Σήμερα έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος πολυαγαπημένος φίλος σπουδαίος στιχουργός συναγωνιστής μου αμέτρητα χρόνια άνθρωπος με το αξεπέραστο χιούμορ και τη μοναδική εξυπνάδα ο…ο…ο…δε ξέρω τι να πρωτοπώ και τι να πρωτογράψω. Αγαπημένε Σπύρο Γιατρά …απίστευτη θλίψη και μεγάλο κενό δεν υπάρχουν λόγια…δυστυχώς να περιγράψουν τις στιγμές και την αλήθεια θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του και στους δικούς του ανθρώπους”

 

Νεότερα Άρθρα

Τατόι: Συντηρούνται οι 12 άμαξες της βασιλικής οικογένειας

Her News

Πασχαλινά λαγουδάκια: Η πολύ περίεργη ιστορία τους

HerNews ka

Η Μυστική Δομή στην κορυφή του Ναού του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα

HerNews ka