HerNews.gr
Αφιερώματα Σχέσεις

Θα σου πω τι κατάλαβα από τον Ματθαίο Γιωσαφάτ

Λίγο πριν τον Ματθαίο Γιωσαφάτ: Τα περισσότερα βράδια μου τελειώνουν αργά λόγω δουλειάς. Εκείνη την ώρα, τα λεπτά που ξέρω ότι τελείωσα για σήμερα και μπορώ να χαλαρώσω λίγο, επιλέγω να μη δω τηλεόραση και αν δω να είναι κάτι αποχαυνωτικό, ώστε να μη σκέφτομαι.

Παρόλα αυτά, την Παρασκευή που πέρασε, επέλεξα να κάνω κάτι διαφορετικό. Να παρακολουθήσω τη συνέντευξη του Ματθαίου Γιωσαφάτ στην εκπομπή ‘’Στα Άκρα’’ και ήταν μια ψυχολογική απόλαυση.

Μίλησε για τις ερωτικές σχέσεις, τον γάμο και την απιστία. Και μάλιστα το Σάββατο που βρέθηκα σε μια συζήτηση σχετικά με τους ίδιους τομείς που πραγματεύτηκαν στη συνέντευξη, είδα πόσο μεγάλες αλήθειες είπε.

Δεν θα απαριθμήσω τα λεγόμενά του Γιωσαφάτ σε συγκεκριμένες φράσεις. Μπορείτε να δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ και να κρατήσετε τις προτάσεις που επιθυμείτε εσείς. Εγώ απ’ τη μεριά μου θα δώσω τον απόηχο που μέχρι σήμερα αντηχεί και νομίζω ότι είναι τροφή για σκέψη που θα κρατήσω.

Ξεκινώ..

Όταν λοιπόν απατούμε, μας λείπει κάτι από τον/την σύντροφό μας και το αναζητούμε αλλού. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Όταν επίσης μας φταίει κάτι και το ρίχνουμε στον άλλο είναι γιατί δεν μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει με εμάς τους ίδιους. Εμένα λοιπόν αυτές οι δυο περιπτώσεις μου φαίνεται ότι έχουν την ίδια συνιστώσα. ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

Συζητήσεις παρά συζητήσεων και ακόμη ψάχνουμε το νόημα. Το νόημα των όσων συμβαίνουν στις ερωτικές σχέσεις. Το νόημα αγαπητοί μου βρίσκεται μέσα μας. Συμφωνώ ναι, εννοείται πολλές καταστάσεις χρήζουν αναλύσεων και σκέψης και συζήτησης, αλλά όλα καταλήγουν στο πόσο καλά τελικά είσαι με τον εαυτό σου.

Δύσκολο να το ανακαλύψεις, συνήθως νιώθουμε ότι είμαστε άψογοι, ότι όλα είναι οκ. Σκάβοντας όμως λίγο πιο βαθιά, σε οικογένεια, εμπειρίες που μας διατρέχουν από παιδιά και εμπειρίες μεγαλώνοντας, ανακαλύπτουμε ότι είμαστε τα κομμάτια που μας ενώνουν οι άλλοι από μικροί. Τα ερεθίσματά και ο περίγυρός μας. Η μαμά, ο μπαμπάς, τ’ αδέρφια, οι φίλοι, οι συγγενείς. Αυτό υποστήριξε και ο Γιωσαφάτ και μαζί του και εγώ.

Αφομοιώσαμε βιώματα και τα οικειοποιηθήκαμε. Αν τα βρούμε όμως, θα μάθουμε που χωλαίνει η εξέλιξή μας και τι της στάθηκε εμπόδιο. Και τότε σίγουρα θα μπορέσουμε να φτάσουμε το νήμα πιο κοντά στη λύση του και να γίνουμε για τους άλλους, οι άνθρωποι με τους οποίους νιώθουν οκ γιατί πρώτα απ’ όλα θα είμαστε εμείς οκ με τον εαυτό μας.

Τι σε κάνει χαρούμενη/ο; Αυτό να κάνεις. Αυτό να ψάξεις. Τι σε κάνει να μην αισθάνεσαι καλά; Ψάξε το και άλλαξέ το. Όλα τα μπορούμε. Και άσε τους άλλους να νομίζουν ότι όλες οι ερωτικές σχέσεις είναι δύσκολες. Αν είσαι άνετος με εσένα και σε ζεις, όλα γίνονται πιο εύκολα.

Αυτό έμαθα από τον Ματθαίο Γιωσαφάτ.

Νεότερα Άρθρα

Μήδεια, η παιδοκτόνος: Από τη μυθολογία.. στο σήμερα

Her News b

Συνεπιμέλεια: Από τη Θεωρία στην Πράξη

Her News

8 πράγματα που δεν ξέρεις για τους “Beatles”

Her News b