HerNews.gr
Fitness

Πρωινό και δυσκοιλιότητα: Ξεκίνα σωστά την ημέρα σου

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, για να αισθανόμαστε υγιείς και να έχουμε ενέργεια. Δεν αρκεί όμως μόνο ένα καλό πρωινό, αν δεν περιέχει αυτά που πραγματικά χρειάζεται ο οργανισμός μας. Η ομαλή λειτουργία του εντέρου είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία μας, αν λοιπόν υποφέρεις από δυσκοιλιότητα, ένα σωστό πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες θα σε βοηθήσει.

Η δυσκοιλιότητα είναι συνηθισμένο φαινόμενο, το οποίο συνδέεται με τον καθιστικό τρόπο ζωής, με τις διατροφικές μας συνήθειες, αλλά και με μερικά φάρμακα. Το πρόβλημα γίνεται πιο σοβαρό όταν είναι χρόνιο, μια πάθηση που προσβάλλει ένα μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού.

Οι φυτικές ίνες είναι ένα σημαντικό μέρος της υγιεινής διατροφής, καθώς γνωρίζουμε πως μειώνουν τις καρδιακές παθήσεις, ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα και βοηθάνε στη δυσκοιλιότητα και στην πρόληψη των καρκίνων του παχέος εντέρου.

Πρόσθεσε λαχανικά στο πρωινό σου
Για να καταναλώσεις περισσότερες φυτικές ίνες στο πρωινό σου, πρόσθεσε λαχανικά όπως σπανάκι ή λάχανο. Θα πάρεις μια καλή ποσότητα αντιοξειδωτικών και θα βοηθήσεις στη λειτουργία του εντέρου σου.

Πρόσθεσε αβοκάντο στο τοστ σου
Το αβοκάντο στο τοστ είναι μια πραγματικά νόστιμη και υγιεινή επιλογή και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Εάν φας μισό αβοκάντο θα κερδίσεις επτά γραμμάρια φυτικών ινών.

Σάντουιτς υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες
Διάλεξε ψωμί ολικής άλεσης, συνδύασε το με βραστά αυγά και πρόσθεσε ένα φλιτζάνι βατόμουρα, θα σε βοηθήσουν στη δυσκοιλιότητα. Νόστιμο και υγιεινό

Πλιγούρι βρώμης
Οι διαλυτές φυτικές ίνες μένουν στο στομάχι περισσότερο χρόνο, έτσι σε ς κρατάνε χορτάτης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακόμα, αυξάνουν την κανονικότητα του πεπτικού συστήματος, βοηθώντας τα άτομα με δυσκοιλιότητα ή αυτούς που υποφέρουν από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

 

Νεότερα Άρθρα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας εάν γυμνάζεστε με άδειο στομάχι

Her News

Γιατί είναι καλύτερο να γυμνάζεσαι με παρέα;

Her News

Συναισθηματικό Φαγητό ή Πείνα: Πώς να τα διαχειριστώ;

Her News