HerNews.gr
Ψυχολογία

4 τρόποι για να μην κοιμηθείς στην δουλειά

Όταν είσαι στην δουλειά δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις νιώσει την πτώση που έρχεται. Όχι στον μισθό, αλλά στο σώμα και την κούραση σου. Πόσες φορές έχεις νιώσει υπερβολική νύστα; Πόσες φορές θέλεις να κοιμηθείς πάνω στο πληκτρολόγιο; Έχουμε 4 τρόπους για να μην κοιμηθείς στην δουλειά.

Φάε ένα μήλο

Το μήλο είναι πιο υγιεινό και από ένα φλιτζάνι καφέ με γάλα και ζάχαρη μπορεί να σε βοηθήσει να ενισχύσεις την ενέργειά σου. σου παρέχει φυσικά σάκχαρα, και θεωρείται ότι η ενέργεια που σου προσφέφει ισοδυναμεί με μια κούπα καφέ. Σε αντίθεση με το καθημερινό καφέ, τα μήλα έχουν υδατάνθρακες για επιπλέον καύσιμα και αποτελούν καλή πηγή ινών. Αυτό βοηθά το σώμα σου να απορροφήσει τα φυσικά σάκχαρα αργά και να σε βοηθήσει να μην πεινάς.

Διόρθωνε τη στάση του σώματός σου

Η κακή στάση του σώματος μπορεί να ασκήσει επιπλέον πίεση στους μυς, τις αρθρώσεις και τα οστά σου, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεσαι περισσότερη ενέργεια. Προσπάθησε να μη “γλιστράς” στην καρέκλα ή να ακουμπάς πάνω από το γραφείο για πολλή ώρα. Κάθε φορά που σηκώνεσαι διορθώνε τη στάση σου όταν ξανακάθεσαι. Ειδάλλως, θα κοιμηθείς πάνω στο πληκτρολόγιο

Πίνε πολύ νερό

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το νερό για το σώμα μας. Χωρίς αρκετό νερό κάθε μέρα, η ροή του οξυγόνου στα όργανά σου μπορεί να επιβραδυνθεί, κάνοντάς σε να νιώθεις κουρασμένος και αυτομάτως νυσταγμένος. Μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμα και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να βλάψει την ικανότητα λήψης αποφάσεων και να προκαλέσει κόπωση στους μύες.

Βγες για ένα λεπτό έξω

Κάνε ένα μικρό διάλειμμα από τη δουλειά, για να καθαρίσεις το κεφαλάκι σου. Μερικές βαθιές αναπνοές και μερικές εκτάσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τη χαμένη σου ενέργεια. Ένας γρήγορος περίπατος γύρω από το γραφείο μπορεί πραγματικά να κάνει το αίμα σου να ρέει, ενισχύοντας την κυκλοφορία σου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου να μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο στους μυς και τον εγκέφαλο σου, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να σκεφτείς και πιο δημιουργικά. Βοηθάει σημαντικά και τη μνήμη σου.

 

Νεότερα Άρθρα

Εφηβεία: Ξέρουμε πως νιώθεις

Her News b

Γιατί βλέπουμε εφιάλτες;

Her News b

Τρόποι να συγκεντρώνεσαι μέσα στη μέρα

Her News