HerNews.gr
Γνώμες

Πόση αλήθεια αντέχεις;

Το να λες την αλήθεια δεν είναι πάντα εύκολο. Είναι ένας λαβύρινθος όπως πολλές φορές χαρακτηρίζεται. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι ένα τούνελ που πάντα έχει στο τέλος του φως. Η αλήθεια, όπως λένε και οι παλιοί, λάμπει. Πάντα και παντού. Το θέμα είναι, εσύ πόση αλήθεια αντέχεις; 

Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα

Το να υπεκφεύγεις από καταστάσεις και συνθήκες δεν είναι λύση. Γεμίζεις άγχος και στρεσάρεις τόσο πολύ τον εαυτό σου γιατί δεν έχεις το θάρρος να πεις την αλήθεια. Δεν είναι πάντα δυνατόν να το κάνεις αλλά σίγουρα είναι η τέλεια λύση. Σε όποια συνθήκη και αν βρίσκεσαι, το να είσαι ειλικρινής και να πεις την αλήθεια, όποια και αν είναι αυτή ακόμα και αν ξέρεις ότι θα πληγώσεις κάποιον άνθρωπο, επέλεξε την.

Το ψέμα φέρνει ψέμα και άλλο ψέμα και και και… Λέγοντας ψέματα και αποκρύπτοντας την αλήθεια σε κάποιον άνθρωπο είτε φίλο, σύντροφο και δουλειά δεν είναι αυτό που θα σε κάνει να νιώθεις καλά. Δεν αναπνέεις σωστά που λέμε. Δεν κοιμάσαι ήσυχος και δεν σε αφήνουν οι τύψεις να προχωρήσεις. Υποσυνείδητα το κουβαλάς πάντα.

Δεν υπάρχουν αθώα ψέματα. Ποτέ και πουθενά. Σε καμία συνθήκη. Η αλήθεια είναι η μοναδική δίοδος για την λύτρωση και με αυτήν πρέπει να πορεύεσαι πάντα. Το να είσαι ειλικρινής σε κάνει να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και πόσο σημαντικό είναι αυτό… Να τα έχεις καλά με εσένα, εξάλλου, μόνο εσένα έχεις. Να την αντέχεις πάνω απ΄όλα εσύ. 

Η αλήθεια είναι φωτεινή, όσο σκληρή και αν είναι. Σίγουρα δεν είναι διόλου εύκολη και δεν μπορείς να την αντέξεις ούτε εσύ ο ίδιος. Πόσο μάλλον ο άνθρωπος που θα την εισπράξει και θα την ακούσει, που είναι ο αποδέκτης και θα επηρεαστεί μαζί σου. Ωστόσο, να την έχεις πάντα οδηγό και δεν θα χάσεις. Πρώτα από όλους πρέπει να την αντέχεις εσύ ο ίδιος..

Δεν είμαι ψυχολόγος αλλά μια διαταραχούλα την έχω… Με οδήγησε σε ψυχοθεραπεία και από τα πολλά που έμαθα είναι να έχω την αλήθεια πάντα μαζί μου. Μέχρι στιγμής δεν έχασα και ας νόμιζα ότι “πέφτω” λέγοντάς την. Αργότερα, κατάλαβα ότι σε όσους μοιράστηκα την αλήθεια μου και είναι ακόμα εδώ, μου αξίζουν και τον αντίστροφο. Όσοι δεν την άντεξαν, καλή καρδιά…

Βιβή Μπουγιούρα 
Contact me @ : 

 

Νεότερα Άρθρα

Η απόσταση δυναμώνει τα συναισθήματα ή μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται; Oι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Her News

Φοβάμαι να δεσμευτώ: Γιατί συμβαίνει ;

Her News b

OlinaΛΥΣΗous Episode 11: Καλή χρονιά με μαγικά ταξίδια

Her News