HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Μια φαρμακοποιός μας απαντά: “Αυτό που ζητάει ο κόσμος απο εμάς, είναι η συντροφιά..”

Ειδικά την περίοδο της πανδημίας, οι επισκέψεις στα φαρμακεία είναι η συχνότερη “βόλτα” των πολιτών.. Όλες οι απορίες που μπορεί να έχεις σχετικά με το επάγγελμα φαρμακοποιός, μέσα απο τις απαντήσεις της Φρατζέσκα Νιμέε.
Ποιά είναι τα πιο περίεργα που της έχουν ζητήσει, αξίζει να γίνει κάποιος φαρμακοποιός και τελικά, μπορεί να αντικαταστήσει τον γιατρό;

Πως αποφάσισες να ακολουθησεις το επάγγελμα του φαρμακοποιού;

Και οι 2 γονείς μου είναι φαρμακοποιοί, έτσι μεγάλωσα μέσα σε ένα φαρμακείο. Η μητέρα μου, είχε κάνει ένα παιδότοπο μέσα στο φαρμακείο για να βρίσκομαι μαζί της όσο αυτή δούλευε. Οι παιδικές αναμνήσεις μου γεμάτες με εργαστήρια, μπουκαλάκια… όλο αυτό το επιστημονικό κομμάτι ήταν που με γοήτευε και με κέρδισε!

Την περίοδο της πανδημίας τι ζηταει περισσότερο από εσένα ο κόσμος;

Τα πιο διαδομένα προϊόντα είναι αυτά των μασκών και των αντισηπτικών. Βεβαία, αυτό που ζητάει ο κόσμος περισσότερο είναι συμβουλές και καθοδήγηση. Οπότε η τελική απάντηση μου είναι ότι αυτό που ζητάει ο κόσμος περισσότερο είναι η συντροφιά.

Ισχύει ότι πολλές φορές ο κόσμος εμπιστεύεται περισσότερο τον φαρμακοποιό από τον γιατρό;

Αυτό είναι γεγονός. Άλλωστε και έρευνες δείχνουν ότι ο φαρμακοποιός είναι ο πιο εύκολα προσβάσιμος επαγγελματίας υγείας. Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης βασίζεται, θεωρώ, περισσότερο με την οικειότητα που νιώθει ο κόσμος με τον φαρμακοποιό της γειτονιάς του.

Το πιο περίεργο που σε έχουν ρωτήσει;

Βασικά στο φαρμακείο όλο περίεργα πράγματα με ρωτάνε! Στα τοπ 3 όμως αυτών των περίεργων είναι:

  • Εάν από τον υπολογιστή μπορώ να βγάλω πιστοποιητικά τύπου γέννησης, οικογενειακής κατάστασης κτλ
  • Την ηλικία της γειτόνισσας!
  • Εάν μπορώ να βγάλω από την απόδειξη της ταμειακής το «666»!

Ποιες είναι οι δυσκολίες του επαγγέλματος;

Η μεγαλύτερη δυσκολία για μένα που είμαι φαρμακοποιός, αποτελεί η έλλειψη φαρμάκων. Όταν για παράδειγμα εμβόλια για μωρά ή φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε εξωσωματική γονιμοποίηση έχουν έλλειψη, τότε το εμπόδιο εύρεσης τους αποτελεί πέρα από επαγγελματική δυσκολία, και συναισθηματικό βάρος.

Φάρμακα χωρίς συνταγή. Ένα διαχρονικό φαινόμενο. Στις μέρες μας πως το αντιμετωπίζεις;

Ευτυχώς, τον τελευταίο καιρό κατηγορίες φαρμάκων όπως αυτή των αντιβιοτικών, δίδονται μόνο με ιατρική συνταγή. Στον ίδιο δρόμο θα έπρεπε να ρυθμιστεί και η διάθεση των περισσοτέρων φαρμάκων. Αυτό βέβαια, προϋποθέτει και η πρόσβαση στους γιατρούς και τις ιατρικές δομές της χώρας να είναι πιο εύκολη και ευέλικτη, αλλά και την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την ορθή χρήση των φαρμάκων.

Φρατζέσκα Νιμέε – Φαρμακοποιός

Νεότερα Άρθρα

Χάρις Αλεξίου για τον γιο της: «Του είπαμε ότι είναι υιοθετημένος από όταν άρχισε να λέει τις πρώτες του λέξεις»

HerNews ka

Άσπα: «Mετά τον θάνατο του MadClip η μητέρα μου προχωρά με τη βοήθεια ειδικού»

Her News

Emily Ratajkowski: Η συμβουλή που έδωσε στις γυναίκες είναι αυτό που θα ήθελες να ακούσεις σήμερα

HerNews ka