HerNews.gr
Καριέρα

3 tips για καλη εντύπωση σε συνέντευξη για δουλειά

Χτύπησε το τηλέφωνο και πρέπει να πας σε αυτήν την δουλειά που τόσο επιθυμείς; Πρώτα όμως πρέπει να περάσεις από συνέντευξη και όλοι/ες ξέρουμε πόσο δύσκολο και καμία φορά επώδυνο είναι αυτό. 4 tips που αν τα ακολουθήσεις θα κανείς καλή εντύπωση!

Να είστε ο εαυτός σας!

Προσπαθήστε όσο μπορείται να είστε ο εαυτός σας! Μετριάστε τα αρνητικά στοιχεία του χαρακτήρα σας. Εάν είστε άτομο που μπορεί να χαρακτηριστεί ‘wild and crazy’, μπορείτε να πείτε: «Είμαι κοινωνικός άνθρωπος και μ’ αρέσει να περιβάλλομαι από ανθρώπους. Αλλά μπορώ και ξεχωρίζω τις στιγμές εκείνες που απαιτούν συγκέντρωση και σκληρή δουλειά. Ένα παράδειγμα είναι όταν εγώ…» ή «Γενικά, είμαι συγκρατημένο άτομο, αλλά γνωρίζω πώς πρέπει να εκφράζομαι σε κάποιο ενδεχόμενο meeting και να μοιράζομαι τις ιδέες μου. Για παράδειγμα…». Μπορεί να αισθανθείτε ότι λέτε το προφανές, αλλά εκφράζοντάς τα υποδηλώνει ότι έχετε επίγνωση αυτών και μπορείτε να μιλάτε γι’ αυτά και ας αποτελούν πιο ευαίσθητα θέματα. Αυτά είστε εσείς!

Χρησιμοποιείστε σωστά την γλώσσα του σώματος

Η γλώσσα του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο. Για την ακρίβεια -σχεδόν- τον σημαντικότερο. Πρέπει να κάθεστε ίσια, με μια ελαφριά κλίση προς τα εμπρός (σημάδι που υποδηλώνει ενδιαφέρον) και εστιάστε την προσοχή σας στον εν δυνάμει εργοδότη σας. Χαμογελάστε και να είστε ο εαυτός σας. Αποφύγετε τις πολλές χειρονομίες (υπερκινητικότητα) ή να σταυρώνετε τα χέρια σας (εσωστρέφεια). Αποφύγετε τις προσωπικές συνήθειες εκείνες που μπορεί να προδώσουν τη νευρικότητά σας, όπως η τάση να μιλάτε πιο γρήγορα. Αποφύγετε να κινείστε νευρικά, να ασχολείστε με τα μαλλιά σας ή να ξύνεστε. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, θυμηθείτε να παίρνετε ανάσες – κάτι το οποίο θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να μείνετε συγκεντρωμένοι. Εάν είστε υπερβολικά νευρικοί ή σε ένταση, θα κάνετε και τους άλλους μέσα στο δωμάτιο να νιώσουν το ίδιο. Ποιος θέλει έναν νευρικό στην δουλειά του;

Κάντε έξυπνες & εύστοχες ερωτήσεις

Υπάρχει  πιθανότητα προς το τέλος της συνέντευξης, ο εν δυνάμει εργοδότης σας να σας ρωτήσει εάν έχετε ερωτήσεις. Αρπάξτε αυτή την ευκαιρία! Μπορεί να νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο διευκολύνετε τον εν δυνάμει εργοδότη σας, αλλά στην πραγματικότητα «μεταφράζεται» ως ένδειξης βιασύνης, αδιαφορίας ή έλλειψης ενδιαφέροντος. Προετοιμάστε μερικές ερωτήσεις σχετικά με θέματα που δεν καλύφθηκαν μέχρι εκείνη τη στιγμή, όπως:
• Πώς μετράται η απόδοση;
• Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την επιτυχία ενός υποψηφίου σε αυτήν τη θέση εργασίας;
• Πώς μπορεί αυτή η θέση εργασίας να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και των στρατηγικών της εταιρείας;
• Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από το άτομο που θα αναλάβει αυτή τη θέση;

Το σημαντικότερο; Προετοιμαστείτε! Μην πάτε χωρίς να ξέρετε τι θέλετε να πείτε και τι θέλετε γενικά από την δουλειά! 

 

Νεότερα Άρθρα

Τα επόμενα βήματα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Σε ποιους κλάδους θα επεκταθεί

Her News

Σωστά βήματα για μια επιτυχημένη αλλαγή καριέρας

Her News

LinkedIn: Αυτοί οι εργαζόμενοι θα γίνουν ανάρπαστοι το 2023

Her News