HerNews.gr
Γνώμες

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!

OlinaΛΥΣΗous”: Episode 6 

Κεφάλαιο: Όνειρα. To dream or not to dream?

Κυριακή (για ακόμη μια φορά) και αποφάσισα να σας δώσω απλόχερα τη λύση σε κάτι που σας απασχολεί αρκετά! Στόχος-οι. Το olinaΛΥΣΗous ειναι εδώ, ενωμένο δυνατό για να σε βοηθήσει να βρεις το δρόμο που νομίζω οτι έχασες. Και λογικό. 
Υποχρεώσεις πολλές, όνειρα ακόμα περισσότερα κι εσύ με ρωτάς πως θα πετύχεις αυτά που λαχταράς. Η απάντηση ειναι μία. Και είναι μέσα σου. Εσύ και ΜΟΝΟ εσύ θα απαντήσεις σε αυτό που σε απασχολεί. 
Επαγγελματικά, σχέσεις, καθημερινότητα. Όλα, πολλά και… πολύ. Έχεις ένταση όμως δεν πρέπει. Ποτέ μην ξεχνάς να κοιτάς εκεί που θέλεις να φτάσεις και σε ποιον. Και η αποδοχή είναι κοντά. Πρώτα από εσένα.
Θέλω να θυμάσαι κάτι κάθε φορά που τα πετάς όλα στην άκρη και κρύβεσαι κάτω από το πάπλωμα που πιστεύεις οτι σε προστατεύει από όλα:
Δεν πρεπει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Δεν μπορούμε να σβήνουμε το φως που μας κανει να ξεχωρίζουμε.
 
Βγες από το πάπλωμα, πάρε ανάσα και πάμε παρακάτω! Θα συναντήσεις πολλούς που θα σου πουν δεν μπορείς . Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τους δείξεις τον τρόπο που το κατάφερες. Και να τους χαμογελάσεις από το πιο ψηλό σκαλοπάτι που θα ανέβεις. Γιατί οι σκάλες είναι φτιαγμένες από «όχι». Και οι κορυφές που κατακτάς από υπομονή και επιμονή. 
Κρύψε όσα σε χαλάνε βαθιά μέσα σου, εκεί που μένουν οι κακοί. Έτσι λέω εγώ. Οι κακές σκέψεις, οι κακές λέξεις, οι κακές στιγμές. Και κάθε τόσο κάνε και ένα άδειασμα του «κακού σπιτιού» για να μη σου πιάνει και χώρο στο σκληρό. Πώς;
Σου έχω τη λύση. (Και για αυτό!). 
Τι πρέπει να κάνεις για να κάνεις τα νεύρα σου (ένταση) να φύγουν μακριά:
1.       Μέτρα μέχρι το 10 και αντίστροφα και θα νιώσεις καλύτερα.2.       Άλλαξε τρόπο σκέψης εκείνη τη στιγμή που πας να εκραγείς.

3.       Άρπαξέ την/τον και φίλησέ την/τον (εάν εισαι σε σχέση).

4.       Αγκάλιασε την/τον. Θα μου πεις τώρα δύσκολο και θα έχεις και δίκιο. Έστω νοητά. Από απόσταση.

5.       Πες της/του το πιο γλυκό πράγμα που έχεις. Χάιδεψε της/του τα μαλλιά. Πολύ ρομαντικό τώρα που το σκέφτομαι για στιγμή έντασης αλλά δε χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις! Προσοχή: όχι στο αφεντικό σου! 

6.       Πες της/του αυτό που θέλει (και θέλεις ) να ακούσει. Άσε τον εγωισμό μάνα μου να πάμε παρακάτω , να έρθει η λύτρωση!

7.       Αν πάλι τίποτα από όλα δεν πιάνει τότε πάρε ένα σάκο του μποξ και ξεκίνα.

Αυτά. 
Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλεις να είσαι όμως ένα είναι το σημαντικότερο. ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ. Και αυτό είναι που θα κερδίσει το έτερον ήμισυ σε οποιοδήποτε τομέα το αναζητάς και αποζητάς. 
Είμαι ακόμα εδώ να σου υπενθυμίζω ότι τα μικρά πράγματα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. Φτιάξε ένα ζεστό καφέ και αφιέρωσε ένα πρωί στον εαυτό σου. Κάνε έναν μικρό απολογισμό. Δες ποια πράγματα είναι αυτά που σε στεναχωρούν και βγάλτα από τη ζωή σου. Και αν δεν είναι πράγματα θα είναι πρόσωπα. Ναι και αυτά βγαίνουν εκτός. Ίσως με αυτά να νιώσεις μεγαλύτερη ανακούφιση από ότι με τα πράγματα. Όταν ένας κύκλος κλείνει δεν κάνεις τίποτα παραπάνω από το να προσπαθείς να τον επαναλαμβάνεις συνέχεια. Και τι γίνεται; Φαύλος κύκλος. Αντίθετα, ανοίγει ένας άλλος καλύτερος. Πολύ καλύτερος. 
Αν ξεχάσεις τις προσδοκίες, θα καταλάβεις πως η πραγματικότητα τις υπερβαίνει καθημερινά. Οπότε μην απελπίζεσαι ποτέ και για κανέναν. Να κοιτάς παντα εκεί που θέλεις να φτάσεις. Πίστεψέ με, το σύμπαν ακούει. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Θα έρθει η στιγμή που θα κάνεις το σωστό βήμα με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου και θα αναγνωριστεί η αξία σου. Σε όλους τους τομείς. 
Never stop dreaming! 
Dream big! 

Contact @: 

Instagram: @olgatsaousselou 

Facebook: Olina Olga Tsaousselou 

Twitter: @olgatsaousselou 

olinalicious.blogspot  

Σε φιλώ στη μούρη. 


Oli 

xxx 

Νεότερα Άρθρα

Η αξία της συγχώρεσης – Γιατί να την εντάξεις στην ζωή σου

Her News b

Δευτέρα: Ξεκίνα την εβδομάδα σου με χαμόγελο

Her News

Η ευτυχία για εμένα…

Her News