HerNews.gr
Ψυχολογία

4 tips για να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Με αυτοπεποίθηση δεν γεννιέσαι. Η αυτοπεποίθηση χτίζεται σιγά σιγά και υπάρχουν οι εξάρσεις της αλλά και η μεγάλη της πτώση. Δεν είναι εύκολο το να αγαπάς τον εαυτό σου, αλλά άπαξ και το καταφέρεις τότε έχεις κανείς το μεγαλύτερο δώρο της ζωής σου. Παρακάτω θα βρεις 3 εύκολα tips για να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση!

Εστίασε στα θετικά

Εστιάζουμε στη θετική πλευρά των πραγμάτων και πάντα με χιούμορ αντιμετωπίζουμε αναποδιές, διαφορετικά οι δυσκολίες θα σε ρίξουν ψυχολογικά και δεν θα μπορείς να ορθοποδήσεις εύκολα την επόμενη φορά. Έτσι θα τα παρατήσεις με το παραμικρό, πριν καλά καλά αρχίσεις.

Σωστή στάση σώματος

Έρευνες έχουν δείξει ότι η σωστή στάση σώματος επηρεάζει τόσο τον τρόπο που βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας όσο και τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι. Μην καμπουριάζεις, πρότεινε το στήθος σου, περπάτα με άνεση και σιγουριά, κοίτα τους άλλους στα μάτια, νιώσε περήφανος γι’ αυτό που είσαι, και θα δεις την αυτοπεποίθηση σου να εκτινάσσεται στα ύψη!

Ξεπέρασε τους φόβους σου

Ο φόβος είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στο χτίσιμο μιας ισχυρής αυτοπεποίθησης. Βάλε στην άκρη όλα τα αρνητικά συναισθήματα και όλους σου τους φόβους για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα στη ρίζα του. Όσο και να φοβάσαι, όποιες και αν είναι οι ανησυχίες σου, μην ξεχνάς πως υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα στη ζωή που δεν τα ελέγχουμε εμείς, και πως όσο και να ανησυχείς και να φοβάσαι δεν μπορείς να τα ορίσεις εσύ.

Βάλε στόχους

Αυτό έρχεται σε συνδυασμό με την oργάνωση. Κάτσε και σκέψου ποιες είναι οι βαθύτερες επιθυμίες, τα όνειρά σου και προσπάθησε εκμεταλλευόμενος τα δυνατά σου σημεία και τα προτερήματά σου, να εκπληρώνεις όσο περισσότερους στόχους μπορείς. Η εκπλήρωση κάθε μικρού ή μεγάλου στόχου θα σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.

Πηγή:Shape.gr

Νεότερα Άρθρα

Σύνδρομο της Στοκχόλμης: Τι είναι και πώς μπορώ να το ξεπεράσω;

Her News

Lucky Girl Syndrome: Πώς μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας σύμφωνα με τους ψυχολόγους;

HerNewskl

Αρρωστοφοβία: Μια αόρατη πραγματικότητα που πλήττει πολλούς ανθρώπους

HerNews ka