HerNews.gr
Beauty

Κανέλα Κεϋλάνης : Βάλε στοπ στην κυτταρίτιδα!

Κανέλα Κεϋλάνης ή Κασσία;
Στο εμπόριο θα βρείτε και τα δύο είδη κανέλας, σε αυτό το άρθρο όμως θα μιλήσουμε για την αυθεντική κανέλλα της Κεϋλάνης. Πρώτα όμως θα σας πω πώς θα τις ξεχωρίζετε το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία μας και για τα οφέλη που έχει η κανέλλα Κεϋλάνης σε αντίθεση με την Κασσία.

Η αυθεντική κανέλλα Κεϋλάνης έχει μακριά λεπτά ξυλαράκια σε πολλές στρώσεις, με λεπτό και γλυκό άρωμα, ενώ το χρώμα της είναι ανοιχτό καφέ ή μπεζ. Αντίθετα, η Κασσία έχει πιο σκούρο χρώμα, καστανοκόκκινο, σκληρό ξύλο και το άρωμά της είναι αρκετά έντονο και ελαφρώς πικάντικο.

Στην αγορά, έχει επικρατήσει η κασσία, μιας και είναι πολύ πιο οικονομική και το άρωμά της ξεχωρίζει ακόμα και σε μικρή ποσότητα, χάρη στην έντασή του! Από διατροφικής άποψης, όμως, υπερτερεί η κανέλλα Κεϋλάνης μιας και περιέχει κουμαρίνη σε πολύ μικρότερο ποσοστό από την κασσία. Πρόκειται για μια ουσία, η οποία σε πολύ υψηλές δόσεις μπορεί να γίνει τοξική.

Για τον λόγω αυτό και μόνο θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο είδος κανέλλας που αγοράζουμε.

Κανέλα Κεϋλάνης: Οφέλη

Ο φλοιός της κανέλας, που αποτελεί και την δρόγη της ,χρησιμοποιείται εκτενέστερα στην αρωματοθεραπεία, την φυτοθεραπεία και κατά κόρον στην ζαχαροπλαστική, την αρτοποιεία και την ποτοποιία. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μπαχαρικά, αλλά και ένα φανταστικό φαρμακευτικό φυτό με ποικίλες ιδιότητες.

Η κανέλα σε χρήση gel βοηθά στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας και σε έλαιο για μασάζ είναι ιδανική για ψύξεις ,πιασίματα, κράμπες και ρευματικούς πόνους!

  • Συνταγή Νο1 :

Gel

1000ml βάση gel

125ml βάμμα κανέλλας

4 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλλας

4 σταγόνες αιθέριο έλαιο αρκεύθου

Σε ένα μίξερ προσθέτουμε τη βάση και το βάμμα μέχρι να ομογενοποιηθούν ,κατόπιν προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια. Διατηρούμε το gel μας σε καλά κλεισμένα φαιόχρωμα γυάλινα βάζα έως 1 χρόνο. Επαλείφουμε τοπικά το μείγμα μας 2 φορές την ημέρα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.  

  • Συνταγή Νο2:

Έλαιο για μασάζ

1litro ελαιόλαδο

45gr κανέλλα (ξυλάκια)

Τοποθετούμε τα υλικά σε καλά κλεισμένο φαιόχρωμο γυάλινο βάζο. Το αφήνουμε σε κάποιο ξηρό και σκιερό μέρος του σπιτιού μας για 2 μήνες, και το ανακινούμε 2-3 φορές την ημέρα. Όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το αποθηκεύουμε πάλι σε καλά κλεισμένο, φαιόχρωμο γυάλινο βάζο. Διατηρείται έως και 3 χρόνια.

Στο στάδιο της χρήσης του ,το επαλείφουμε τοπικά 2 φορές την ημέρα στην πάσχουσα περιοχή.

Καλή επιτυχία!  

 

Μαρία Κλεφτάκη

Μελισσοκόμος- Παραγωγός Αγροτικών Προϊόντων

Contact @ :

Instagram: https://www.instagram.com/cerapisherbalcosmetics/

Facebook: https://www.facebook.com/CerApis

Τηλ. 697-0753641

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Πως να απαλλαγείς απο τους μαύρους κύκλους!

Her News b

Συμβουλές για φριζαρισμένα μαλλιά

Her News

Mushroom Bob: Αυτό είναι το κούρεμα που προσδίδει αίσθημα φρεσκάδας

HerNewskl