HerNews.gr
Γνώμες

Είναι χαρά και ευλογία να είσαι Νονά, να το θυμάσαι..

Όταν τη βάπτιζα είχα ήδη καταλάβει πόσο σημαντικό μυστήριο ήταν και για τις δυο μας. Έγινα Νονά της κι εκείνη πνευματικό μου παιδί.. Και το όνομα αυτής.. Σωτηρία!

Τρελή Νονά τη βάπτισε προφανώς και το παιδί λιγάκι μοιάζει στη Νονά του (έτσι θέλω να λέω τουλάχιστον και να χαζονονο-καμαρώνω) όπως έμοιασα κι εγώ στη δική μου. Αλλά αυτό είναι μια άλλη, μεγάλη ιστορία.

Αν και οι ρυθμοί της ζωής και οι αποστάσεις δεν μας επιτρέπουν να βρισκόμαστε όσο συχνά θα θέλαμε, είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα της.
Όταν μου λέει «Νονά μουυυ σ αγαπώ» ξέρω πως ναι, ένα από τα σωστά που έχω κάνει ως τώρα στη ζωή μου, είναι η βάπτιση της!

Το να γίνεις νονά δε σημαίνει μόνο να βάλεις το λάδι στο μωρό. Από τη στιγμή εκείνη έχεις ηθικό χρέος, να βρίσκεσαι δίπλα του.

Με το μυστήριο της βάφτισης αρχίζει μια σχέση στοργής και αγάπης μεταξυ νονού και παιδιού. Η νονά είναι ένα πραγματικά πολύ σημαντικό πρόσωπο στη ζωή ενός παιδιού, που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο. Έχει ρόλο δεύτερης μητέρας και ανθρώπου που το παιδί θα μπορεί να εκμυστηρευθεί ότι έχει μέσα στην ψυχούλα του.  Οφείλεις να σε νιώθει δίπλα του, όπως νιώθει με την οικογένεια του. Οφείλεις να είσαι παρών στη ζωή του, να το καθοδηγείς, να το συμβουλεύεις…

Όχι μόνο δώρα το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Ως Νονά, αποκτάς ένα παιδί χωρίς να το γεννήσεις. Και οφείλεις να είσαι εκεί γι αυτό!

Πριν βαπτίσεις, ρωτά τον εαυτό σου τα εξής:
  • Μπορείς να αναλάβεις πραγματικά την ευθύνη του να είσαι συνεπής ως δεύτερη μητέρα στο παιδί;
  • Θες να είσαι η νονά της λαμπάδας του Πάσχα ή αυτή που θα είναι δίπλα του για πάντα;
  • Τι θα κάνεις για να σε εμπιστεύεται και να σου ανοίγεται;
  • Κι αν, για κάποιο λόγο η σχέσεις με την οικογένεια του παιδιού χαλάσουν, ξέρεις ότι οφείλεις και πάλι να βρεις τρόπο να είσαι κοντά του;

Οι στιγμές που θα σου προσφέρει το βαφτιστήρι σου θα είναι μοναδικές, πίστεψε με.. 

Όταν θα σε φωνάξει για πρώτη φορά “νονά”, θα νιώσεις μια απερίγραπτη χαρά. Καθώς θα μεγαλώνει και θα ακούς συνεχώς “νονά μου..” πραγματικά θα απολαμβάνεις την άδολη αγάπη ενός παιδιού, που ο Θεός έστειλε στην αγκαλιά σου, για να χτίσετε μαζί μια σχέση στοργής και αγάπης.

Να ξέρεις πως η απουσία σου ως Νονά, μπορεί να πληγώσει εις βάθος το παιδί. Μην επιλέξεις να γεμίσεις ένα παιδί με στενάχωρα συναισθήματα και ερωτήματα, για το τι έκανε λάθος και η νονά του δεν είναι δίπλα του… Ως Νονά δεσμεύεσαι απέναντι στους γονείς να αναθρέψεις το πνευματικό παιδί σου με αρχές και αξίες!

Η δική μου βαφτιστήρα γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2010.. Ένα ξανθό αγγελάκι όλο γέλια και παιχνίδι, που μεγαλώνει και την καμαρώνω για την εξυπνάδα και την καλοσύνη της.
Έχουμε τα μυστικά μας, τα σχέδια μας, την εμπιστοσύνη και την αγάπη μας! Πιστέψτε με, ο δεσμός μας είναι ξεχωριστός και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό! Είναι χαρά και ευλογία να είσαι Νονά, να το θυμάσαι.

Πάντα άξιες Νονές μου,

Καλή Ανάσταση σε εσάς & τα παιδάκια σας!

 

Μπάγια Αντωνοπούλου

Νεότερα Άρθρα

Grey’s Anatomy: 5 μαθήματα ζωής που πήραμε από τους πρωταγωνιστές της σειράς

HerNewskl

Σήμερα γιορτάζει η γυναίκα, σήμερα γιορτάζει η ζωή…

Her News b

Η ευτυχία για εμένα…

Her News