HerNews.gr
Παιδί

Ποιο είναι το αγαπημένο παιδί των γονιών;

Όσοι δεν είστε μοναχοπαίδια έχετε αισθανθεί ότι δεν είστε το αγαπημένο παιδί των γονιών σας. Εκείνοι με τη σειρά τους δεν απαντούσαν ποτέ ξεκάθαρα γιατί πάντα υποστήριζαν ότι μας αγαπούν το ίδιο. Ποια είναι η αλήθεια, όμως;

Το ότι οι γονείς μερικές φορές δείχνουν την αδυναμία τους απέναντι σε ένα παιδί, πολύ συχνά το κάνουν χωρίς να το καταλαβαίνουν. Από την άλλη, αν ακούσουμε την γνώμη των παιδιών θα έχουν έτοιμες απαντήσεις για το ποιος γονέας αγαπάει πιο πολύ ένα παιδί.

Κανείς δεν έχει σκεφτεί την θέση του “μεσαίου παιδιού” που συχνά αισθάνεται να λαμβάνει λιγότερο ενδιαφέρον σε σύγκριση με τα αδέλφια του. 

Ποια είναι η άποψη των γονιών για αυτό το θέμα; To 2020, πραγματοποιήθηκε μια έρευνα από ένα διαδικτυακό site στην Βρετανία, το Μumsnet, το όποιο έβαλε στο επίκεντρο της την ερώτηση: ” Έχετε αγαπημένο παιδί;” Στην συγκεκριμένη μελέτη συμμετείχαν 1.185 γονείς, οι οποίοι βοήθησαν στο να καταφέρουν οι ειδικοί να φέρουν απαντήσεις που δεν είχαν απαντηθεί μέχρι σήμερα ξεκάθαρα. 

Σύμφωνα με τις απαντήσεις των γονιών, το 25% δήλωσε πως, όντως, έχει ένα αγαπημένο παιδί.

Απο αυτούς, το 61% περίπου παραδέχθηκε πως την καρδιά τους έκλεψε το μικρότερο παιδί της οικογένειας και αυτό γιατί το μεγαλύτερο σε ηλικία ήταν πιο δύσκολο στην ανατροφή. Μόλις το 26% των γονιών ανέφεραν ότι αγαπούν περισσότερο το μεγαλύτερο παιδί τους. 

 

Τα αίτια της αδυναμίας

Αυτή η μερίδα γονιών που παραδέχθηκε ότι έχει αδυναμία σε ένα από τα παιδια τους, απάντησε και γιατί συμβαίνει αυτό. Ο συχνότερος λόγος ήταν ότι το παιδί που αγαπούσαν πιο πολύ τους θύμιζε τον εαυτό τους νέο. Και ένας ακόμη λόγος, που  ανέφεραν περισσότεροι από τους μισούς ήταν το χιούμορ. 

Παρόλο που η αδυναμία υπάρχει, συμβαίνει και γίνεται αντιληπτή από τα παιδιά, οι γονείς θεωρούν ότι δεν είναι σωστή η προτίμηση σε ένα εκ των δύο, τριών, τεσσάρων παιδιών. 

Το ευχάριστό είναι ότι οι περισσότεροι γονείς και συγκεκριμένα το 75% των γονιών θεωρούν ότι η εκδήλωση τη αδυναμίας είναι πολύ αρνητική για ολα τα παιδιά και δημιουργεί ανεπιθύμητα αποτελέσματα.«Η εκδήλωση αδυναμίας σε ένα παιδί παραμένει ζήτημα ταμπού και γεννά πολλές ενοχές, οπότε είναι παρήγορο να ειπωθεί ότι είναι αρκετά συχνό οι γονείς να έχουν μεγαλύτερη συμπάθεια προς ένα παιδί και αυτό δεν είναι καταστροφικό» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του site.

Νεότερα Άρθρα

Διαζύγιο: Ποιες είναι οι ισορροπίες για να μην επηρεαστούν αρνητικά τα παιδιά;

HerNews ka

Τα χαρακτηριστικά που έχει μια υπέροχη μαμά

Her News

Εύκολα χτενίσματα για τα παιδιά σας

Her News