HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Κάμαλα Χάρις: Η βιογραφία της Πρώτης Γυναίκας Αντιπροέδρου των ΗΠΑ

Η Κάμαλα Χάρις είναι η αντισυμβατική γυναικα που έγραψε ιστορία.. Και ήρθε η ώρα να μάθουμε την ιστορία της πολυτάραχης ζωής της, μέσα από τη βιογραφία της, γραμμένη στα ελληνικά.

Η κόρη μεταναστών που έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Η δυναμική και δραστήρια προσωπικότητα, που κατάφερε να φτάσει εκεί που δεν είχε καταφέρει καμία έως σήμερα.. Στην Αντιπροεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ιστορία της ζωής της δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, όμως ο χαρακτήρας, οι ικανότητες και το πείσμα της, την έφεραν στην κορυφή.

«Με τον τρόπο της Κάμαλα»

Ο δημοσιογράφος Νταν Μοραίν, μεταφέρει τη βιογραφία της ξεχωριστής αυτής γυναίκας, μέσα από το βιβλίο: «Με το τρόπο της Καμάλα, Η ζωή και η πορεία της πρώτης αντιπροέδρου των ΗΠΑ». Πρόκειται για την πρώτη βιογραφία της πρώτης γυναίκας Αντιπροέδρου των ΗΠΑ που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο Ντάν Μοραίν εξιστορεί με επτομερή αφήγηση τη διαδρομή της Κάμαλα Χάρις,  από τις κομβικές θέσεις για την απόδοση δικαιοσύνης, στο Σαν Φρανσίσκο, στην πολιτεία της Καλιφόρνια και τώρα ως Αντιπρόεδρος στον Λευκό Οίκο.

«Μπορούσε να είναι σκληρή, ενίοτε πολύ σκληρή με αυτούς που ήταν γύρω της, στην άνοδό της είχε αφήσει πίσω της ανθρώπους που αισθάνθηκαν χρησιμοποιημένοι, όπως είχε αφήσει και δουλειές στη μέση, καθώς προχωρούσε πολύ γρήγορα από το ένα αξίωμα στο άλλο. Έβρισκε όμως χρόνο να δείξει στοργή και αυτή την τόσο σπάνια αρετή, την ενσυναίσθηση».

Το βιβλίο ανοίγει τις πόρτες στον περίπλοκο κόσμο της αμερικανικής πολιτικής, σε πολιτειακό και δημοτικό επίπεδο. Εκεί όπου δήμαρχοι, κυβερνήτες και εισαγγελείς κονταροχτυπιούνται στον αγώνα της εξουσίας,  ανάμεσα σε ίντριγκες και σκληρές διαμάχες.

Η Καμάλα Χάρις ως Περιφερειακή Εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο, εισήγαγε καινοτομίες για την αποχή των παιδιών από τα σχολεια. Φρόντισε για την προστασία των γυναικών που εργάζονται ως πόρνες, και υπήρξε η πρώτη μαύρη γυναίκα Γενική Εισαγγελέας στην ιστορία της Καλιφόρνια.

Κατάφερε να φτάσει στην υψηλότερη θέση που έχει αναλάβει γυναίκα στις ΗΠΑ, αυτή της Αντιπροέδρου.

Το βιβλίο περιγράφει τη σχέση της 29χρονης τότε Κάμαλα με τον, κατά τριάντα χρόνια μεγαλύτερο της, Πρόεδρο της Βουλής της Καλιφόρνια. Σχέση που τη βοήθησε αλλά η ίδια αργότερα την χαρακτήρισε «θηλιά στον λαιμό» της.

Παρουσιάζει τη δημόσια στήριξη της στον Μπαράκ Ομπάμα όταν ακόμα η υποψηφιότητά του για την Προεδρία έδειχνε να μην έχει καμία τύχη. Αποκαλύπτει τον τρόπου που η Κάμαλα Χάρις κατάφερε  να κερδίσει την πολύτιμη υποψηφιότητα της Αντιπροέδρου δίπλα στον Τζο Μπάιντεν.

Πίσω απο τις κλειστές πόρτες 

Μιλώντας για την προσωπική της ζωή, το βιβλίο αποκαλύπτει τον μεγάλο έρωτα της ζωή της, το πως έγινε μητριά δύο παιδιών καταφέρνοντας μια υπέροχη σχέση μαζί τους, τους άσημους συνεργάτες που τη συνοδεύουν διαχρονικά..  Όλα αυτά με τον μοναδικό τρόπο που έχει και που με αυτόν έφτασε τελικά στην κορυφή: «Με τον τρόπο της Κάμαλα»

«Μοιράζει συνταγές, φορά σταράκια, προσκαλεί γερουσιαστές να δειπνήσουν μαζί της σε κλειστό κύκλο. Εχει μία ενδιαφέρουσα οικογένεια, αγαπά το μπάσκετ. Αυτός είναι ο τρόπος της Καμάλα».

Κάμαλα Χάρις: η κόρη μεταναστών που έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Μέσα από τη διεισδυτική αυτή βιογραφία της –που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο 2021– θα γνωρίσουν όλοι τις αξίες και τις προτεραιότητές της, που συνθέτουν αυτό τον μοναδικό τρόπο που την έφερε στην κορυφή: τον τρόπο της Κάμαλα.

«Με τον τρόπο της Κάμαλα» – Εκδόσεις Παπαδόπουλος 

Νεότερα Άρθρα

Γιορτινή διάθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Her News

Βασίλης Καρράς: Στην πρεμιέρα του «Just the 2 of Us» – Ποιος ο ρόλος του;

Her News b

Barbie: Η νέα ταινία προκάλεσε παγκόσμια έλλειψη ροζ χρώματος

HerNews ka