HerNews.gr
Γνώμες

Λάθη ή διδάγματα; Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Μέρες που είναι… Οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε απολογισμούς…Αναλογιζόμαστε τα λάθη μας και σκεφτόμαστε τι μπορεί να πήγε στραβά.

Ανθρώπινα είναι τα λάθη, το θέμα είναι όμως….μαθαίνουμε από αυτά ή συνεχίζουμε να τα επαναλαμβάνουμε;

Όλοι κάνουμε λάθη...το ζήτημα είναι όμως αν μας γίνονται διδάγματα. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να τα αναγνωρίζουμε και να ψάχνουμε να βρούμε τη βαθύτερη αιτία που τα προκάλεσε και να μην τα ξανακάνουμε.
Αν το κάναμε αυτό σίγουρα θα ήμασταν όλοι καλύτεροι άνθρωποι…θα είχαμε περισσότερους φίλους και θα χαμογελούσαμε περισσότερο!

Με λίγα λόγια…όλα θα ήταν πιο απλά!

Τι φταίει όμως που δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας;
Μάλλον ο υπέρμετρος εγωισμός μας….που δεν μας αφήνει να παραδεχτούμε ούτε καν στους ίδιους τους εαυτούς μας ότι κάναμε λάθος.

Είναι λογικό μέχρι ένα σημείο να υποστηρίζουμε την αρχική μας σκέψη ,πρέπει όμως να έχουμε το θάρρος και τη δύναμη να παραδεχτούμε ότι κατι στη  πορεία πήγε στραβά και φταίξαμε ….αυτό δεν μας κάνει να φαινόμαστε αδύναμοι αλλα …τολμηροί!

Είναι μεγαλείο ψυχής να παραδέχεσαι τα λάθη σου ,να ζητάς συγχώρεση και να μαθαίνεις από αυτά! Αυτό σημαίνει εξέλιξη στον άνθρωπο, αλλιώς κάθε άλλο παρά στάσιμος μένεις και βλέπεις τα πάντα γύρω σου να σε προσπερνάνε .

Μη  φοβάστε να κάνετε λάθη…να φοβάστε μήπως δεν καταφέρετε να τα αναγνωρίσετε!

Αυτά για σήμερα…

Υ.Γ.: Χαμογελάτε έστω και στραβά…κάποια στιγμή θα ισιώσει …. 

 

Μαριλένα Γεωργιοπούλου 

 

Νεότερα Άρθρα

Κανείς δεν θα σου πει ότι δεν αξίζεις

Her News

Ανεκπλήρωτος έρωτας..

Her News

Όταν διαγνώστηκα με σκλήρυνση κατά πλάκας..

Her News