HerNews.gr
Γνώμες

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως νομίζουμε…

Είναι πολύ απλός και κατανοητός ο τίτλος. Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται ούτε όπως νομίζουμε. Κάποιες φορές είναι πολύ περίπλοκα, κάποιες άλλες είναι τόσο απλά που αποκλείουμε να είναι και αληθινά.

Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα

Να μιλήσω με παραδείγματα; Ας μιλήσω. Χθες το πρωί ήσουν στην δουλειά και κουτσομπόλεψες έναν συνάδελφο μαζί με έναν άλλον. Σήμερα το πρωί καλημέρισες εκείνον για τον οποίο μιλούσες χθες και “στόλιζες κανονικά” και δεν σου απάντησε όπως θα έκανε πάντα.. Ωχ, λες από μέσα σου, του τα είπε όλα ο άλλος. Νιώθεις ενοχικά και είσαι έτοιμος για καυγά με τον άλλον συνάδελφο που σε έδωσε κανονικά. Έχεις φτιάξει μια ολόκληρη συνομωσία στο μυαλό σου και έχεις ήδη αγχωθεί με το τι θα γίνει και αν αλλάξουν και χαλάσουν οι σχέσεις μεταξύ σας. Μην πλατιάζουμε, ο άνθρωπος απλά είχε ξυπνήσει περίεργα, είχε φάει πολύ, είχε τσακωθεί με κάποιον δικό του και απλά δεν είχε όρεξη! Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως νομίζουμε.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις προσωπικές μας σχέσεις. Δεν σου μίλησε καλά, άργησε να σου απαντήσει σε ένα μήνυμα και το μυαλουδάκι σου φτιάχνει 300 σενάρια. Σε όλα φυσικά έχεις δίκιο και σε καμία από όλες αυτές τις ιστορίες για άγριους, δε πέρασε από το μυαλό σου ότι απλά δεν είχε ξυπνήσει την ίδια ώρα, δεν είχε μπαταρία ή είχε ένα πολύ δύσκολο τηλεφώνημα από την δουλειά ή χίλια δυο άλλα ΑΠΛΑ πράγματα που δεν τα σκεφτόμαστε. Οι άνθρωποι είμαστε γεννημένοι να πλάθουμε ιστορίες και πάντα να τείνουν προς το κακό.

Συνεχίζω με τις προσωπικές σχέσεις και σου λέει δεν θέλω άλλο ας τραβήξουμε δυο δρόμος χωριστούς και ας περπατήσουμε παράλληλα που λέει και ο Νότης Σφακιανάκης. Εσύ πάλι σκέφτεσαι ότι όχι αποκλείεται κάτι άλλο συμβαίνει. Κάποιος, κάτι, κάπου και και και…

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά πολλές φορές δεν συμβαίνει τίποτα άλλο. Απλά δεν σε θέλει. Τέλειο;

Πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε κάποια πράγματα πιο απλά και πιο απονήρευτα. Δεν είναι όλα όπως νομίζουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε & να ελέγχουμε τα πάντα. Άσε την ζωή καμία φορά να φέρει μόνη της τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε. Δεν είμαστε Θεοί ούτε στο μυαλό των άλλων. Προσωπικά, από τότε που σταμάτησα να κάνω σενάρια που μέχρι και ο Ταραντίνο θα ζήλευε, οι σχέσεις μου, επαγγελματικές, φιλικές και προσωπικές έχουν πάρει άλλη τροπή. Πιο εύκολη και πιο ανθρώπινη. Δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα και το σημαντικότερο; Δεν είναι όλα όπως νομίζουμε…

Βιβή Μπουγιούρα 
Contact me @ : 

 

Νεότερα Άρθρα

Blue Horizon: Για τον Αντώνη και για κάθε Αντώνη

HerNews ka

Ανεκπλήρωτος έρωτας..

Her News

“OlinaΛΥΣΗous” – Episode 14: Το αναπάντητο «γιατί» που πονάει την καρδιά μας

Her News