HerNews.gr
Αφιερώματα

Ρόμπερτ Πάουελ: Όσα δεν ξέρεις για τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

  • Ο Ρόμπερτ Πάουελ είναι ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με τον ρόλο του Ιησού και στο μυαλό μας το πρόσωπο του αντικατοπτρίζει την περίοδο του Πάσχα.
    Με τεράστια επιτυχία υποδύθηκε τον Ιησού Χριστό στη σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «O Ιησούς από τη Ναζαρέτ», την οποία παρακολουθούμε κάθε χρόνο.

Η σειρά αυτή είναι η πιο διάσημη και πιστή στα Ευαγγέλια μεταφορά της ζωής του Ιησού. Στο βιβλίο Γκίνες αναφέρεται ως η σειρά η οποία παίζεται κατά μέσο όρο σε 80 τηλεοπτικούς σταθμούς ταυτόχρονα, κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα.

Ενσάρκωσε τον Χριστό με έναν μοναδικό τρόπο, που ο κάθε πιστός θα ήθελε  να δει στην εικόνα του.

Ο ρόλος αυτός στιγμάτισε τη ζωή του.

Ποιος είναι ο Ρόμπερτ Πάουελ
  • Γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1944 στην Αγγλία.
  • Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του ήταν ο ρόλος του Χριστού. Μετέπειτα δυσκολεύτηκε καθώς επειδή είχε ταυτιστεί με τον συγκεκριμένο ρόλο, δεν του δίνονταν ευκαιρίες σε μεγάλες παραγωγές.
  • Ο Φράνκο Τζεφιρέλι τον επέλεξε ανάμεσα σε πολλούς. Ανάμεσα τους ο Αλ Πατσίνο και Ντάστιν Χόφμαν.
  • Η χαρακτηριστική φωνή του έχει γίνει γνωστή σε διαφημίσεις και ντοκιμαντέρ.
  • Για τον ρόλο του Ιησού ήταν υποψήφιος για βραβείο BAFTA και κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού από το TVTimes.

Σε συνεντεύξεις του ο Ρόμπερτ Πάουελ έχει αναφέρει:
  • Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία.
  • Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα.
  • Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί.
  • Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού».

Νεότερα Άρθρα

Γυναίκες που ξεχώρισαν σε όλον τον κόσμο!

Her News

Καλικάντζαροι: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα… τερατάκια των Χριστουγέννων

Her News b

Έφυγε από τη ζωή η Φιλιώ Πυργάκη

Her News