HerNews.gr
NEWS

Καλή εβδομάδα με νέα μέτρα: Τι ισχύει από σήμερα

Δευτέρα του Πάσχα με νέα μέτρα: Ανοίγει σήμερα η εστίαση και ισχύει από τις 11 μ.μ. η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών. Μια ανάσα ελευθερίας και βέβαια ένεση στην οικονομία, αφού θα λειτουργήσουν ξανά καταστήματα που ήταν επι μήνες κλειστά και οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν επιτέλους στα πόστα τους!

Πως θα λειτουργήσει:

Επαναλειτουργούν λοιπόν από σήμερα τα καφέ και τα εστιατόρια με τραπέζια έξω και χωρίς μουσική. Ανοίγουν ξανά μετά από έξι μήνες.
Οι καφετέριες και εστιατόρια έχουν κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες και είναι πλέον όλα έτοιμα ώστε να υποδεχθούν ξανά τον κόσμο. Οι πολίτες πρέπει να στέλνουν SMS με κωδικό «6» στο 13033 για να μεταβούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων εστίασης, όταν βρίσκονται εκεί με φυσική παρουσία.

Υποχρεωτικά στην εστίαση θα γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, θα υπάρχει απολυμαντικό ανά τραπέζι, είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής, επιτρέπονται μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι, ισχύει τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής, χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό. Η δυνατότητα λειτουργίας είναι από τις 5:00 έως τις 22:45!

Διεύρυνση κυκλοφορίας:

Από σήμερα διευρύνεται κατά μία ώρα και το ωράριο μετακίνησης των πολιτών, σύμφωνα με τα νέα μέτρα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 11 μ.μ., από τις 10 μ.μ. που ίσχυε έως χθες. Όλες οι μετακινήσεις θα εξακολουθήσουν να γίνονται με αποστολή SMS στο 13033, όπως ξεκαθάρισε πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Νεότερα Άρθρα

Σκύλος και άνοιξη: Να τι χρειάζεται ο πιστός μας φίλος

Her News

Στάθης Παναγιώτοπουλος: “Έκανα μια απαράδεκτη πράξη, εις βάρος ενός ανθρώπου που δεν με είχε βλάψει”

HerNewskl

Athens Photo World: 3 υπαίθριες εκθέσεις στην Αθήνα

Her News