HerNews.gr
Fitness

Tips για να χάσεις κιλά

Υπάρχουν φάσεις στη ζωή μας που θέλουμε γρήγορα γρήγορα να ξεφορτωθούμε τα λίγα παραπάνω κιλά μας. Μια τέτοια περίοδος είναι και αυτή μετά το Πάσχα όπου τα τραπέζια φεύγουν και το καλοκαίρι έρχεται.

Υπάρχουν λοιπόν έξυπνοι τρόποι για να καταναλώσεις θερμίδες χωρίς να το καταλάβεις.

Πολύ μα πολύ νερό

Το να πίνεις νερό βοηθάει το σώμα με πολλούς τρόπους. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου, σε κάνει να νιώθεις χορτασμένος χωρίς να σου δίνει επιπλέον θερμίδες και σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, αφού ενυδατώνει τον οργανισμό.

 

Η καλή μέρα από το πρωί

Πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να μη φάνε πρωινό, πιστεύοντας ότι αυτό θα τους βοηθήσει να «κάψουν» περισσότερα κιλά. Η αλήθεια είναι ότι επιβάλλεται να αρχίσεις τη μέρα σου με την κατανάλωση κάποια τροφής, ώστε να ξυπνήσει και ο μεταβολισμός σου. Προτίμησε πρωτεΐνη και υδατάνθρακα.

 

Ο ύπνος θρέφει

Ο πολύς και καλός ύπνο θα σε οδηγήσει σε απώλεια βάρους για διάφορους λόγους. Αν ο ύπνος είναι ποιοτικός το σώμα σου θα λειτουργεί πιο αποδοτικά για να χάσεις κιλα.. Υπάρχουν, επίσης, μελέτες που δείχνουν ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο, τρώνε περισσότερο και παίρνουν κιλά. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει επειδή όταν είσαι ξύπνιος, βαριέσαι και τρως! Ενώ ορισμένες μελέτες λένε ότι η στέρηση ύπνου μπορεί να οδηγήσει στο να νιώθεις πιο πεινασμένος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Το τσάι κάνει καλό

Καταναλώνοντας απλά ένα φλιτζάνι τσάι, μέσα σε μία ώρα μπορεί να έχετε κάψει έως και 10% παραπάνω θερμίδες άρα και κιλά. Σε μία μελέτη, η κατανάλωση τσαγιού τρεις φορές την ημέρα, ανέβασε τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται μέσα σε διάστημα 24 ωρών, από τις 2.280 περίπου στις 2.360. Στην πραγματικότητα, κάθε φλιτζάνι τσάι «έκαψε» περίπου 25 θερμίδες, άρα καις κιλά.

 

Το μαγικό μαύρο κύμινο

Το μαύρο κύμινο, είναι ένα κοινό μπαχαρικό για τις ινδικές και μεσογειακές κουζίνες, που τιμάται για τα υποτιθέμενα ιατρικά του οφέλη. Ενώ ταυτόχρονα όπως η κανέλα έχει λιποδιαλυτική δράση. Άρα μην διστάσεις να το προθέσεις στην διατροφή σου για να χάσεις κιλά.

 

κελλυ

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/  

Νεότερα Άρθρα

4 θέσεις γιόγκα για ανακούφιση μετά τη δουλειά

Her News

Πως να χάσεις το βάρος που πήρες στις διακοπές

Her News

4 λόγοι για να ξεκινήσεις Latin χορούς αμέσως

Her News b