HerNews.gr
Health

Γυναίκα: Ο έλεγχος μαστού είναι απαραίτητη πρόληψη

Σύμφωνα με την ιατρική επιστήμη η έγκαιρη διάγνωση είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος της γυναίκας. Στην Ελλάδα, 5.000 γυναίκες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο του μαστού, ενώ παράλληλα,  ο τύπος αυτός καρκίνου αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες του ανεπτυγμένου κόσμου και ο πρώτος σε γυναίκες μεταξύ 50 και 60 ετών.

O προληπτικός έλεγχος του γυναικείου μαστού συγκαταλέγεται στις εξετάσεις που πραγματοποιούνται πριν εμφανιστούν συμπτώματα. Ουσιαστικά σκοπέυει στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου το μαστού, έτσι ώστε να θεραπευτεί και πιο αποδοτικά. Έχει μεγάλη σημασία ο χρόνος που γνωστοποιείται κάθε τύπος καρκίνου γιατί από αυτόν εξαρτάται και το στάδιο, άρα και η δυσκολία αντιμετώπισης. 

Η προληπτική ιατρική είναι απαραίτητη για την διατήρηση της καλής υγείας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η αναβλητικότητα. Το ετήσιο γυναικολογικό check-up  του μαστού είναι ένα δώρο ζωής και απαραίτητο για κάθε γυναίκα που επιθυμεί να έχει τον έλεγχο της υγείας της, του ύψιστου αγαθού για κάθε άνθρωπο.

Το HerNews σας προτείνει ένα αξιόπιστο και οικονομικό πακέτο εξετάσεων μέσω της reGroup, που είναι υπερπλήρες και απευθύνεται στην προληπτική υγεία των γυναικών. 

Η προσφορά περιλαμβάνει 2 πακέτα:

  • 85€ για Υπερπλήρες Ετήσιο Check-up για Γυναίκες (Πακέτο #1) με Αιματολογικές Εξετάσεις 28 Σημείων, Πλήρη Καρδιολογικό Έλεγχο, Γυναικολογικό & Μαστολογικό Έλεγχο, Υπερηχογραφικό Έλεγχο 8 Ζωτικών Οργάνων Σώματος & Κλινική Εξέταση, Διάγνωση & Αγωγή από Ειδικό Ιατρό
  • 129€ για Υπερπλήρες Ετήσιο Check-up για Γυναίκες (Πακέτο #2) με Αιματολογικές Εξετάσεις 28 Σημείων, Πλήρη Καρδιολογικό Έλεγχο, Γυναικολογικό & Μαστολογικό Έλεγχο, Υπερηχογραφικό Έλεγχο 8 Ζωτικών Οργάνων Σώματος & Κλινική Εξέταση, Ψηφιακή Μαστογραφία, Θυρεοειδικός Έλεγχος (Αίματος+ΥΓ), Διάγνωση & Αγωγή από Ειδικό Ιατρό

Παράλληλα, ο Γυναικολογικός και Μαστολογικός έλεγχος περιέχει τις απαραίτητες εξετάσεις που χρειάζεται να κάνετε κάθε χρόνο.

– TEST PAP: αποτελεί την πιο διαδεδομένη και αξιόπιστη μέθοδο ανίχνευσης κυτταρικών αλλοιώσεων του τραχήλου της μήτρας, που ευθύνονται για διάφορες γυναικολογικές ανωμαλίες, με κυριότερη αυτή του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
– ΔΙΑΚΟΙΛΙΑΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΜΗΤΡΑΣ, ΣΑΛΠΙΓΓΩΝ και ΩΟΘΗΚΩΝ: ελέγχονται για εστιακές αλλοιώσεις (ινομυώματα ,κύστες, νεοπλασία), διόγκωση, καθώς και για το πάχος του ενδομητρίου
– ΨΗΛΑΦΗΣΗ ΜΑΣΤΩΝ: τα χέρια που σώζουν ΖΩΕΣ
– ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΜΑΣΤΩΝ: Σημασία εξέτασης: ενδείκνυται ανεπιφύλακτα και στις νεαρές γυναίκες (από 18 ετών) έχοντας συμπληρωματικό ρόλο στη διάγνωση και στον έλεγχο του μαστού.
  •  Βοηθάει στην πληρέστερη εκτίμηση της κατάστασης του μαστού
  •  Το υπερηχογράφημα μαστών, αποτελεί μια προέκταση της ψηλάφησης από τον ειδικό, επιτρέπει στην εκτίμηση της εσωτερικής μορφολογίας του μαστού και καθιστά δυνατή την έγκαιρη διάγνωση με μεγάλη ακρίβεια
  •  Δεν χρησιμοποιείται ακτινοβολία και έτσι είναι δυνατή η επανάληψη της εξέτασης όσες φορές χρειαστεί
  • Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη πριν την εμμηνόπαυση
  • Μπορεί να οδηγήσει σε διάγνωση εστιών, που δεν φαίνονται στη μαστογραφία
  •  Για πληρέστερη διάγνωση και πρόληψη, σκόπιμο θεωρείται να συνδυαστεί με ψηφιακή μαστογραφία.

Για να κλείσετε το οικονομικό πακέτο από την reGroup δείτε ΕΔΩ περισσότερα. 

Νεότερα Άρθρα

Βιταμίνη B12: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Her News

Tips για να τα διατηρήσετε τα νύχια των ποδιών σας υγιή

Her News

Η ευγένεια είναι πολύ πιο σημαντική από ότι πιστεύουμε

HerNews ka