HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Manuella: Η Ελληνίδα Youtuber που αξίζει την Προσοχή σου!

H αγαπημένη Youtuber Manuella μιλά αποκλειστικά στη δημοσιογράφο Σίσσυ Γατζούδη και Hernews για το κανάλι της στο youtube και την απίστευτη σχέση με το κοινό της!

Πάντα λάτρευα να παρακολουθώ ξένους Youtubers, μέχρι που βρέθηκε μπροστά μου ένα βίντεο της Μανουέλλας Εμμανουλοπούλου, κατά κόσμον Manuella ,κι ήταν ο λόγος που ξεκίνησα να παρακολουθώ κι Έλληνες Youtubers ! Φρέσκο πρόσωπο , δροσερό γεμάτη όρεξη και μπρίο με δημιουργικά βίντεο κι αστείρευτη φαντασία ! Η νεαρή Youtuber έχει κατακτήσει το κόσμο του Διαδικτύου αφού έχει μόλις 337.000 subscribers στο κανάλι της ! Η Manuella είναι η  «φίλη» που μπορείς να έχεις μέσω του Διαδικτύου γι’αυτο κι εγώ μίλησα μαζί της και απάντησε όλες τις ερωτήσεις μου! 

Πως ήταν όταν ξεκίνησες το κανάλι σου ; Τι σου έλεγαν οι γονείς κι οι φίλοι σου ; 

Το κανάλι μου στο YouTube το ξεκίνησα τον Αύγουστο του 2011, όταν το YouTube τότε ήταν μόνο για βίντεο με γάτες και music videos. Υπήρχαν λίγοι YouTubers στο εξωτερικό και μετρημένοι στην Ελλάδα. Μου άρεσε πάρα πολύ η όλη ιδέα του να έχεις δικό σου κανάλι online και αποφάσισα να το ξεκινήσω και εγώ! Οι κοπέλες τότε έκαναν μόνο makeup tutorials και για αυτό και εγώ ξεκίνησα με την θεματολογία της μόδας και του μακιγιάζ. Το έκανα πάντα σαν χόμπυ επειδή το αγαπούσα, δεν περίμενα ποτέ ότι μια μέρα θα το έκανα σαν δουλειά! Οι γονείς μου ήταν πάντα πολύ υποστηρικτικοί με το κανάλι μου!

Τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εσένα ώστε να ξεκινήσεις το κανάλι σου στο YouTube ;

Τότε υπήρχαν ελάχιστες κοπέλες που έκανα βίντεο στο YouTube (ex. juicystar07, allthatglitters21) , κυρίως makeup tutorials και hauls. Μόλις τις ανακάλυψα, αγάπησα όλο αυτόν τον κόσμο του YouTube κατευθείαν και μου έδωσαν έμπνευση στο να ξεκινήσω και εγώ το δικό μου κανάλι.

Έχεις 337.000 subscribers στο YouTube και 149.000 στο Instagram ! Εντυπωσιακά Νούμερα!Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό ;

Το YouTube το ξεκίνησα σαν χόμπυ και το έκανα πάντα επειδή ήταν κάτι που αγαπούσα. Δεν περίμενα ποτέ τέτοια απήχηση! Έφτασα σιγά σιγά σε αυτά τα νούμερα, δεν έγινε ξαφνικά. Είμαι πολύ ευγνώμων και χαρούμενη που έχουμε χτίσει αυτή την όμορφη παρέα!

Είναι εύκολο το 2021 να σου αποφέρει κέρδος το YouTube ;

Δεν θα έλεγα ότι είναι εύκολο, αλλά με αρκετή δουλειά και υπομονή είναι εφικτό!

Σε αναγνωρίζει ο κόσμος όταν βγαίνεις έξω; Πως νιώθεις γι’αυτο ;

Έχουμε απίστευτη σχέση με το κοινό μου! Είμαστε σαν μια μεγάλη παρέα. Κάθε φορά που γνωρίζω από κοντά τον κόσμο που βλέπει τα βίντεο μου, νιώθω σαν να γνωριζόμαστε καιρό! Είναι το καλύτερο συναίσθημα όταν τους γνωρίζω από κοντά. 

Γνωρίζω ότι έχεις πολλούς Fans ! Πως αντιμετωπίζεις τα αρνητικά σχόλια των Haters ;

Στο παρελθόν με επηρέαζαν περισσότερο, τώρα πια σπάνια θα με πάρουν από κάτω. Έχω μάθει πως πολλοί απλά ψάχνουν μια αφορμή να ξεσπάσουν για τις δικιες τους δυσκολίες και άγχη.

/p>

Το επάγγελμα του digital creator σου αφήνει τον χώρο και τον χρόνο ώστε να έχεις προσωπική ζωή;

Πρέπει να είσαι online στα social media 24/7, δουλεύεις συνεχώς. Πολλές φορές είναι δύσκολο αλλά προσπαθώ να κρατάω μια ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την online ζωή μου. 

Πως διαχειρίστηκες την περίοδο του Κορωνοιου; Σε βοήθησε ή σε δυσκόλεψε στο να βγάζεις βίντεο;

Στο επαγγελματικό κομμάτι, όπως επηρεάστηκαν όλες οι δουλειές, έτσι επηρεάστηκε και η δική μου. Στις αρχές του lockdown δεν είχα αρκετή έμπνευση για δημιουργικά βίντεο από το σπίτι, αλλά συνήθισα στην νέα πραγματικότητα. 

Εκτός από την επιτυχημένη πορεία σου ως digital creator ,γνωριζω ότι είσαι κι ακαδημαϊκός πολίτης ! Τι έχεις σπουδάσει; Το εξασκείς ως επάγγελμα ;

Σπούδασα Economics and International Business στο University of Strathclyde και στο τρίτο έτος μου έκανα ένα semester abroad στο University of South Carolina στην Αμερική. Πήρα πολλές γνώσεις από τις σπουδές μου, διεύρυνα τους ορίζοντες μου, γνώρισα ανθρώπους από όλο τον κόσμο και κέρδισα αξέχαστες εμπειρίες. Έχω εργαστεί σε εταιρείες, τώρα είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και είμαι ενθουσιασμένη να δω τι κρύβει για εμένα το μέλλον!

/p>

Τι απαιτεί το επάγγελμα του digital creator ; Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί μ αυτό;

Το πιο σημαντικό είναι να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι αληθινός και να μοιράζεσαι την ιστορία σου με το κοινό σου! Για αυτό αγαπώ το YouTube, περνάμε όλες τις εμπειρίες μαζί – μεγαλώνουμε μαζί. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να ανεβάζεις βίντεο συχνά και τακτικά – θέλει υπομονή και επιμονή.

Πως σκέφτεσαι τον εαυτό σου 5 χρόνια μετά; Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;

Θα ήθελα να συνεχίσω να πετυχαίνω τους στόχους μου σε επαγγελματικό και προσωπικό κομμάτι, να συνεχίσω να μαθαίνω και πάνω από όλα να είμαι χαρούμενη με ανθρώπους γύρω μου που αγαπώ.

Ευχαριστούμε θερμά την Manuella για την συνέντευξη αυτή και ανυπομονούμε για τα επόμενα  της βίντεο !!! 

Σίσσυ Γατζούδη

Δημοσιογράφος

Νεότερα Άρθρα

Ελένη Φιλίνη: «Η ομορφιά μου έκλεισε πόρτες»

HerNews ka

Μαρία Μπεκατώρου: “Δεν έχουμε πια την επιλογή να μένουμε πολύ εκτός τηλεόρασης”

HerNewskl

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μιλά στο HerNews: «Καμία μας δεν πρέπει να συμμορφώνεται με τα στερεότυπα»

Her News