HerNews.gr
DECORNEWS

El Chapo: Ο βαρόνος που έκανε τη φυλακή κέντρο έμπνευσης επαγγελματικού χώρου

Το επισκεπτήριο του El Chapo μόλις ξεκίνησε. Τώρα τα κάγκελα της φυλακής ανοίγουν και οι επισκέπτες μπορούν να δουν τους φυλακισμένους. Εε, να πιούν το ποτό τους εννοώ.

Ναι, το El Chapo Cocktail Bar στην Τρούμπα, είναι μια ολοζώντανη φυλακή διασκέδασης, εναλλακτικού design που σε μαγεύει και συνδυασμού ποτού και μουσικής που δένουν άψογα, δίνοντας σου την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε φυλακή.

Η έμπνευση της διακόσμησης προέρχεται από το ίδιο το όνομα του μαγαζιού. Ο El Chapo είναι ο δεύτερος ισχυρότερος βαρόνος της νύχτας και φυλακίστηκε. Η φυλάκισή του, ενέπνευσε τους δημιουργούς του El Chapo Bar, στην κατασκευή και τελειοποίηση ενός μαγαζιού, που θα έχει το στήσιμο φυλακής και μάλιστα όχι από αυτές τις light που βλέπουμε στις ταινίες.

Ξύλο και Γυαλί

Τα δυο βασικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και κυριαρχούν στον εσωτερικό χώρο. Η καρέκλα βασανιστηρίων με τα δερμάτινα λουράκια κρατήματος των άκρων ως λεπτομέρεια, το σχέδιο του φωτιστικού, που μοιάζει να είναι και το ίδιο φυλακισμένο, όλα είναι ξύλινα και αποπνέουν αέρα άλλης εποχής. Ακόμη και τα ποτήρια είναι από σκαλιστό ξύλο και φέρουν τα γευστικά signature cocktails.

Τα κελιά

Το μαγαζί είναι διαμορφωμένο σαν αλληλουχία κελιών, με αλυσίδες που κρέμονται και παράθυρα που ‘’κρύβουν’’ φυλακισμένους. Αποκορύφωση του design οι θάλαμοι βασανιστηριών. Τα χρώματα που κυριαρχούν σε όλο το εύρος του μαγαζιού είναι το καφέ και το γκρι, αποχρώσεις που εύκολα μετατρέπονται σε πιο σκοτεινές και μυστικές με τη χρήση φωτορυθμικών, προσδίδοντας μυστήριο στο μέρος.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Στους τοίχους των κελιών είναι γραμμένα συνθήματα, λέξεις, φράσεις, που έχουν γράψει ‘’φυλακισμένοι’’ και στο εξωτερικό του μαγαζιού, δεσπόζουν βαρέλια σε μαύρο χρώμα που σε εντάσσουν απευθείας στο mood.

Το El Chapo είναι αυτό το μαγαζί που αποτελεί έμπνευση για το design κάθε επαγγελματικού χώρου. Με συγκεκριμένο theme, προσεγμένα υλικά και μεράκι, στήθηκε η πιο όμορφη φυλακή διασκέδασης, που αναμένει το οριστικό τέλος της καραντίνας για να ξεκλειδώσει τις αλυσίδες της και να γιορτάσουμε όλοι παρέα!

Νεότερα Άρθρα

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από κραγιόν από τα ρούχα

HerNews ka

H «ξεπερασμένη» τάση για τοίχους που κάποτε θεωρούσαμε παρελθόν ανανεώθηκε – Είναι πολύ καλύτερη αυτή τη φορά

HerNews ka

Πως να απαλλάξετε το στρώμα σας από τα ακάρεα σκόνης

HerNews ka