HerNews.gr
Fitness

Πράσινο τσάι: Προσοχή στην ποσότητα!

Το πράσινο τσάι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αρκεί να προσέξουμε την ποσότητα που θα καταναλώσουμε και ίσως αυτή να είναι και η σημαντικότερη λεπτομέρεια. Η κατάλληλη ποσότητα είναι τα δύο φλιτζάνια την ημέρα.

Δεν είναι τυχαίο που το πράσινο τσάι είναι διαδεδομένο εδώ και πολλά έτη για τις ευεργετικές του ικανότητες στο σώμα μας. Η διαφορά του με τα υπόλοιπα τσάι είναι ότι δεν ζυμώνεται, αυτό σημαίνει ότι δεν χάνει τις αντιοξειδωτικές ουσίες του. Αυτές με τη σειρά τους συμβάλλουν στο αδυνάτισμα και στην πλόληψη εμφάνισης του καρκίνου

Χρειάζεται, όμως, προσοχή στην ποσότητα, όπως είπαμε και παραπάνω. Δεν πρέπει να καταναλώνουμε πάνω από 2 κούπες πράσινο τσάι καθημερινά γιατί τα μπορεί να έχουμε αρνητικά αποτελέσματα μετα και αυτα είναι τα εξής: 

  • Πονοκεφάλους.
  • Νευρικότητα.
  • Διάρροια.
  • Δυσκολία στον ύπνο.
  • Ευερεθιστότητα.
  • Αυξημένους καρδιακούς παλμούς.
  • Ζάλη.

Ακόμα, αν πίνετε αλκόολ ή τηρείτε κάποια θεραπεία με κατανάλωση φαρμάκων δεν πρέπει να πιείτε πράσινο τσάι καθώς περιλαμβάνει καφεΐνη. Για αυτό καλύτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. 

Αν από την άλλη, είστε έγκυος ή θηλάζετε το μωράκι σας, καλό είναι να αποφύγετε την κατανάλωση του γιατί υπάρχουν πιθανότητες να επηρεάσει την υγεία του μωρού σας. 

Οι ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση, αναιμία και πεπτικά προβλήματα θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν την κατανάλωση πράσινου τσαγιού ή θα πρέπει να πίνουν μικρές ποσότητες με ιατρική επίβλεψη.

Μπορεί το πράσινο τσάι να βοηθάει στον έλεγχο του σωματικού σας βάρους, στην ενυδάτωση και σε πολλούς ακόμη τομείς, χρειάζεται παρόλα αυτά ιδιαίτερη προσοχή αν συγκαταλέγεστε στις παραπάνω κατηγορίες και στην ποσότητα! Εαν πιστεύατε μέχρι χθές ότι θα σας βοηθήσει στην έλλειψη βάρους και στο κάψιμο λίπους, δώστε σημασία στις παραπάνω οδηγίες γιατί υπάρχει περίπτωση να κάνετε κακό στο σώμα σας. 

Νεότερα Άρθρα

6 Οφέλη από το πρωινό περπάτημα!

Her News

Τι πρέπει να τρως πριν από έναν αγώνα δρόμου

Her News

Αυτές οι τροφές μας γεμίζουν ενέργεια!

Her News