HerNews.gr
Μόδα

Συλλογή Cruise 2021-22 του οίκου Chanel-Τα τρία hair trends που ξεχώρισαν!

Ο οίκος CHANEL παρουσιάσε μία ακόμη συλλογή ,τη συλλογή Cruise 2021/22, την Τρίτη 4 Μαΐου 2021, στο Carrières de Lumières, τα λευκά λατομεία ασβεστόλιθου, που βρίσκονται στο γραφικό χωριό Les Baux-de-Provence, στο Γαλλικό Νότο.

Η Cruise 2021/22 κολεξιόν συνδυάζει την γαλλική κομψότητα με τα punk στοιχεία, με το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Την συλλογή Cruise υπογράφει η Virginie Viard.

Από τις αρχές του 1920 ο οίκος CHANEL καθιέρωσε στην ιστορία του, τη συλλογή Cruise, όταν η Gabrielle Chanel προσέφερε για πρώτη φορά στο κοινό της ελαφριά και άνετα σχέδια για ηλιόλουστους προορισμούς, όπως η Ριβιέρα και οι ακρογιαλιές του Lido στη Βενετία.

Τα λατομεία αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως σκηνικό για την ταινία του 1959 ”Le Testament d’Orphée” (Testament of Orpheus),  που σκηνοθέτησε ο Jean Cocteau, ο οποίος υπήρξε φίλος της Gabrielle Chanel.
Το φίλμ ήταν εμπνευσμένο από την φιλία μεταξύ του ποιητή Jean Cocteau και της Gabrielle Chanel.

Η Coco Chanel ήταν αυτή που ενθάρρυνε, στην πραγματικότητα τις γυναίκες να μαυρίσουν, αφήνοντας πίσω τη χλωμάδα του 19ου αιώνα.

Εκτός από τις υπέροχες δημιουργίες που παρουσιάστηκαν, τα μαλλιά ήταν αυτά που εντυπωσίασαν στην Cruise.

Ιδιαίτερης προσοχής υπήρξαν τρεις τάσεις της Cruise, που σίγουρα θα συνεχίσουν να είναι δημοφιλείς και τους επόμενους μήνες.

Στο μακιγιάζ πρωταγωνιστούσαν τα μάτια, έχοντας τονιστεί με μαύρο μολύβι στο άνω και κάτω βλέφαρο, δημιουργώντας ένα ελαφρύ cat eye look, ενώ τα χείλη χρωματίστηκαν με nude, φυσικές αποχρώσεις.

 Νο1 τάση:

Οι αφέλειες με τα φιλαριστά μαλλιά μετρίου μήκους , ένα κούρεμα που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στα ’70s αλλά και στα τέλη των ’90s, γίνονται ολοένα και δημοφιλή στο κόσμο της μόδας.

Νο2 τάση :

Στα μακριά μαλλιά υπάρχει μια ανάλαφρη και επιμελώς ατημέλητη τάση. Τα beach waves και τα κυματιστά μαλλιά λοιπόν έχουν γίνει η top επιλογή των γυναικών ασχέτως με το μήκος του κουρέματος.

Αναδεικνύουν τη θηλυκότητα και θυμίζουν άνοιξη και καλοκαίρι.

Νο3 τάση:

Πρόκειται για μια τάση που ήταν πολύ πιο αισθητή τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες του 2020,αυτό είναι το επιμελώς ατημέλητο καρέ,το οποίο θα αποτελέσει huge trend και φέτος. Είναι ένα ευέλικτο και κομψό κούρεμα, σε όλες του τις εκδοχές, από το πιο κοντό μέχρι το πιο μακρύ.

Τέλος, λίγο πριν την παρουσίαση της επίδειξης, ο γαλλικός οίκος παρουσίασε ένα πρώτο teaser με τη μορφή ενός mood board με την υπογραφή του διδύμου Inez & Vinoodh, ενώ ολόκληρο το show  παρουσιάστηκε την Τρίτη 4 Μαΐου, στις 18:00 μ.μ. ώρα Παρισιού, 19:00 π.μ. (ώρα Ελλάδος) στο chanel.com.

Chanel Cruise 2021/22

Το show Chanel Cruise 2021/22 θα παρουσιάστηκε στις 4 Μαΐου στην ΠροβηγκίαΣυγκεκριμένα, στα λευκά λατομεία ασβεστόλιθου που βρίσκονται στο γραφικό χωριό Les Baux-de-Provence.

 

 

Μαρία Γατζούδη

Fashion editor- Ενδυματολόγος-Σεναριογράφος

Msc-Med

 

Νεότερα Άρθρα

Πώς να φορέσετε ένα φουλάρι με γούστο και φαντασία; – Απλές και κομψές ιδέες

HerNews ka

Τατιάνα Στεφανίδου: Φόρεσε το πιο chic παντελόνι για τα ανοιξιάτικα office looks!

HerNewskl

Striped Shirt: Πώς να φορέσεις το ριγέ πουκάμισο

Her News