HerNews.gr
Beauty

Ήλιος: Τι να κάνουμε όταν καιγόμαστε

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει καεί από τον ήλιο. Όλοι μας έχουν νιώσει αυτό το συναίσθημα για το οποίο έχει καεί το είναι σου. Όταν καιγόμαστε, δεν πρέπει να το προσπερνάμε Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και μόλις αντιληφθούμε το κάψιμο πρέπει αμέσως να πράξουμε τα δέοντα!

Με κρύο νερό πάνω στην περιοχή την οποία καιγόμαστε, θα καταφέρουμε να ανακουφιστούμε από τον πόνο άμεσα. Μια ενυδατική κρέμα μπορεί να κλειδώσει υγρασία στο δέρμα και να μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Μερικά γιατροσόφια που ξέρουμε ότι λειτουργούν όταν καιγόμαστε είναι ο κρύος χυλός βρώμης, όπως και τα κρύα σακουλάκια τσαγιού, το μέλι και το αγελαδινό γάλα

Πίνουμε πολύ νερό, επειδή η ενυδάτωση πρέπει να γίνεται εσωτερικά και εξωτερικά και ας νομίζουμε ότι ο ήλιος μας καίει μόνο εξ όψεως 

Αν το δέρμα μας έχει αρχίσει να ξεφλουδίζει, το αφήνουμε όπως είναι. Δεν το τραβάμε, επειδή θα προκαλέσουμε μεγαλύτερο κακό και θα αυξήσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης.

Φοράμε προστατευτικά ρούχα όταν βγαίνουμε έξω, και φροντίζουμε οι καμένες περιοχές να είναι καλυμμένες.

Αν ο πόνος είναι έντονος, τότε ένα απλό μη συνταγογραφούμενο παυσίπονο μπορεί να μας βοηθήσει.

Αν αισθάνεστε παράλληλα πονοκέφαλο, ναυτία, πυρετό ή ρίγος, τότε μπορεί το πρόβλημα να είναι πιο σοβαρό. Καλό θα ήταν να μιλήσετε με έναν γιατρό.

Πρέπει να κάνετε υπομονή, καθώς το δέρμα σας που το έκαψε ο ήλιος θα επανέλθει σταδιακά. Το μέσο κάψιμο μπορεί να διαρκέσει από τρεις ημέρες, μέχρι και περισσότερο από μία εβδομάδα, ανάλογα με την σφοδρότητά του.

Αν καιγόμαστε παραπάνω από μια φορά πρέπει να ξέρετε καλύτερα να προστατεύεστε. Συνεπώς, μην αγνοείτε αυτές τις συμβουλές και φροντίστε την επιδερμίδα σας από την βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου.

Πηγή: iatronet.gr

Νεότερα Άρθρα

Αρώματα αφρόλουτρου που συνδυάζουν περιποίηση & απόλαυση

HerNews ka

Kλάμερ: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας!

HerNewskl

Jennifer Aniston: Μάθαμε το μυστικό της για σούπερ όγκο στα μαλλιά!

HerNewskl