HerNews.gr
Γνώμες

Γιορτή της Μητέρας: Σήμερα γιορτάζει όλη η γη

Η γιορτή της μητέρας είναι καθιερωμένη κάθε δεύτερη Κυριακή του Μάη. Οι πρώτες αναφορές για Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα. Γιορτάζουμε την μητέρα και την μητρότητα. Όσο περνούν τα χρόνια, αυτή την γιορτή, την εκτιμώ όλο και περισσότερο. Το γιατί; Φυσικά και έχω την καλύτερη μαμά του κόσμου μα πάνω απ’όλα είναι υγιής και δυνατή. Σε αυτήν την γιορτή να μην ξεχνάτε και τις γιαγιάδες σας. Ή όποια γυναίκα σας έχει μεγαλώσει.

Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι την μαμά σας δεν μπορείτε να την αποκαλέσετε αλλιώς; Αγάπη μου πχ; Η λέξη μαμά συμπεριλαμβάνει όλες αυτές τις λέξεις. Η λέξη μαμά, είναι μοναδική.

Αυτό το άρθρο είναι για την μαμά μου, την γιαγιά μου & την Αντωνία μου. Είναι οι “μαμάδες” που όλοι θα ήθελαν να είχαν!

Η γιορτή της μητέρας είναι χαρά. Είναι λουλούδια, ευτυχία και φως. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για τις μητέρες όλου του κόσμου γιατί κάνουν το καλύτερο δώρο που υπάρχει. Την ίδια την ζωή.

Δεν θέλω να εστιάσω μόνο στην μαμά μου, που είναι η αγάπη μου και την ευχαριστώ κάθε μέρα που είναι αυτή που είναι και που έχει θυσιαστεί για εμένα και την αδελφή μου. Που όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω το μεγαλείο της ψυχής της και την θέλησή της να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Που ήταν μάνα και αδερφή και ό,τι άλλο μπορεί κάποιος να φανταστεί. Παρόλα τα προβλήματα του γάμου της -κάπου ο πατέρας μου κλαίει τώρα που το διαβάζει, είναι αφιερωμένη στην μαμά η σημερινή μέρα. Μην ζηλεύεις- στάθηκε σε όλους βράχος.

Υπάρχουν γυναίκες που παλεύουν να γίνουν μαμάδες. Διαβάζω καθημερινά, πόσα νέα κορίτσια έχουν κάποια θέματα και προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να φέρουν στην ζωή τους, παιδί. Υπάρχουν γυναίκες που σε μεγαλύτερη ηλικία καταφέρνουν να κάνουν παιδάκι. Θεέ μου! Τι ευλογία. Είμαι της άποψης ότι δεν υπάρχει ηλικία σε αυτά.

Υπάρχουν γυναίκες που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα και μέσω τράπεζας σπέρματος έφεραν στο κόσμο παιδιά χωρίς να ζουν με κάποιον. Αυτό από μόνο του δεν σου δείχνει πόσο δυνατή είναι η θέληση της μάνας;

Υπάρχουν γυναίκες που δεν τα κατάφεραν. Δεν το έβαλαν κάτω και έδωσαν χαρά σε ένα παιδί και υιοθέτησαν. Αυτές με συγκινούν ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν γυναίκες που δεν τα κατάφεραν και δεν υιοθέτησαν. Είναι και εκείνες άξιες θαυμασμού. Είναι αγωνίστριες και πρέπει να σεβόμαστε κάθε μία τους ξεχωριστά.

Είναι όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Η σκληρή πλευρά της ζωής. Είναι εκείνα τα παιδιά που χάνουν την μαμά τους. Αυτή η γιορτή για εκείνα είναι σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος. Όσο χρονών και να είναι κάποιος, αν χάσει την μητέρα του, αυτομάτως ξεριζώνεται ένα τεράστιο κομμάτι της καρδιάς τους. Ξέρω ανθρώπους και γι αυτό το λέω με σιγουριά. Αυτή η γιορτή είναι και για εκείνες που χάθηκαν. Έδωσαν ζωή και είναι μαμάδες. Είναι πάντα μέσα σε εκείνους που γέννησαν.. Είναι ακόμα εδώ! 

Contact me @ : 

 

Νεότερα Άρθρα

Πρώην: Tα πράγματα που δεν πρέπει να ποστάρεις ποτέ στο Instagram για να ζηλέψει

HerNewskl

«Τζωρτζίνα, Μαλένα, Ίριδα..» Ζώντας στην εποχή της φρίκης

Her News

Σήμερα καίγεται το αύριο!

Her News