HerNews.gr
Ταξίδια

Καραϊβική: Ένα μαγευτικό ταξίδι ζωής!

Καραϊβική αν πας, νομίζεις πως επισκέπτεσαι τον παράδεισο..Απέραντες παραλίες, τυρκουάζ νερά και μοναδική βλάστηση, συνθέτουν ένα πραγματικά  ειδυλλιακό τοπίο. Κάθε είδους θαλάσσια δραστηριότητα σε αμμώδεις παραλίες και τροπικές γεύσεις που θα σε ενθουσιάσουν!

Μια άλλη πραγματικότητα:

Μέρος τροπικό, απαλό αεράκι που αναζωογονεί, τα ζεστά νερά και το τρυφερό τους χάδι με βουτίες σε αμμουδερές αγκαλιές..

Πλούσιος, πολύχρωμος βυθός και τα παρθένα μονοπάτια στη φύση. Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται σε ένα απολαυστικό ταξίδι στην Καραϊβική.

Όταν λέμε Καραϊβική εννοούμε το τόξο από 7.000 νησιά διάσπαρτα σε μια θαλάσσια έκταση μήκους 2.000 χλμ., που ξεκινάει κάτω από τη Φλόριντα και καταλήγει στα βόρεια της Βενεζουέλας.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνουμε και τις Μπαχάμες καθώς και τα Turks & Caicos, τα οποία ανήκουν  στον Ατλαντικό.

Το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί, η βασίλισσα της Καραϊβικής, είναι η Κούβα.

Η κλασική καρτ ποστάλ αντίληψη για την Καραϊβική είναι «παραλίες με λευκή άμμο-πούδρα, τουρκουάζ νερά, κοκοφοίνικες, μια αιώρα».

Και ναι ισχύει,  όμως  η Καραϊβική είναι πολλά περισσότερα από αυτό.

Καθένα από τα νησιά, τα μεγαλύτερα εκ των οποίων είναι αυτόνομα κράτη, έχει τελείως ξεχωριστή προσωπικότητα και κουλτούρα. Από τα ’60s κι εντεύθεν κάποια καθιερώθηκαν στην ταξιδιωτική συνείδηση, η οποία όμως στρέφεται πλέον προς περισσότερο ανεξερεύνητους παραδείσους.

Πλώρη για Καραϊβική:

Πολλοί επιλέγουν για τις ονειρεμένες διακοπές τους συγκεκριμένα σε ένα νησί ή σε σύμπλεγμα της Καραϊβικής , το ταξίδι φυσικά γίνεται αεροπορικώς..  Επίσης κάνοντας κρουαζιέρα μπορεί κάποιος να δει υπέροχα τοπία. Η καραϊβική είναι παγκοσμίως ο πρώτος προορισμός για κρουαζιερόπλοια.

Μια επίσκεψη στις Μπαχάμες, των ονειρεμένων παραλιών με τη μαγεία της ομορφιά της ρηχής θάλασσας. Το όνειρο συνεχίζεται στην Τζαμάικα, η οποία δεσπόζει στο κέντρο της Καραιβικής με αφρικανική ψυχή, στα νότια της Κούβας, το νησί του Bob Marley και της  Reggae μουσικής!

Μεταξύ Κούβας και Τζαμάϊκα, το κρουαζιερόπλοιο δένει συνήθως στα νησιά Κέιμαν.

Το σημείο όπου κότερα, μαρίνες, εξοχικές κατοικίες δεσπόζουν με πολυτέλεια.

Τα Μαργαριταρένια νησιά της Καραϊβικής είναι ένα ονειρεμένο ταξίδι που ναι, ίσως μπορεί κάποτε να γίνει πραγματικότητα…

Νεότερα Άρθρα

Πρώτη φορά στην Τήνο…

Her News

«Ανάσα» σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια προσέφεραν τα Voucher

Her News

Το Παρίσι κάνει μια ιστορική αλλαγή για τουρίστες και κατοίκους!

Her News