HerNews.gr
Γνώμες

Προστάτευσε την ψυχή σου…

Όλοι μας έχει χρειαστεί κάποια στιγμή στη ζωή μας να προστατεύσουμε τον εαυτό και την ψυχή μας από κάποιον που προσπάθησε συνειδητά να μας βλάψει, για τους δικούς του λόγους.. Το αίσθημα της “αδικίας”, αλλά κυρίως το ένστικτο της “αυτοπροστασίας” ίσως να μη μας άφησε το περιθώριο να αναζητήσουμε.. τους δικούς του λόγους και αρκεστήκαμε στην ταμπέλα <<Είναι κακός άνθρωπος>> αφού στόχος μας ήταν η περιφρούρηση της “ακεραιότητας” μας. 

Γράφει η παιδαγωγός και δημοσιογράφος, Ιωάννα Γκοτσοπούλου

Τι συμβαίνει όμως όταν αυτός ο άνθρωπος, που “σου κάνει κακό” είναι άνθρωπος μέσα από τη ζωή σου και μέχρι εχθές κατείχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου;; Τι γίνεται και κυρίως ποια εξήγηση μπορείς να δώσεις για τις πράξεις και τις ενέργειες αυτού του ανθρώπου, αφού μέχρι χθες θεωρούσες αδιανόητο κάτι τέτοιο από πλευράς του, λόγω του ήθους του και κυρίως εξαιτίας της αγάπης και των δεσμών που υπήρχαν μεταξύ σας…

Είναι από τις καταστάσεις που ίσως σε ιντριγκάρουν ν’ ακούς αλλά “φτύνεις στον κόρφο σου”.. να μη σου τύχουν. Για εσένα και την ψυχή σου

Και όντας “Παγωμένος” και με ένα.. “μα Πώς είναι δυνατόν…” να έχει κολλήσει στο μυαλό σου, έχεις δύο επιλογές… Ή το ένστικτο της “αυτοπροστασίας” να ταΐσει “τα πληγωμένα συναισθήματα” και να τραφεί ένα “θεριό θυμού” με ανεξέλεγκτες διαστάσεις και κυρίως εξελίξεις…. ή αν σου “έχει τύχει” να είσαι λίγο πιο “δουλεμένος” άνθρωπος αντί να μείνεις εσύ παγωμένος, παγώνεις το <<θεριό>> και αναζητείς την απάντηση (ή καλύτερα την πηγή) του πιο πάνω ερωτήματος!

Το βέβαιο είναι ότι αν επιλέξεις να κάνεις αυτή την αναζήτηση στην ψύχη σου πάνω απ΄όλα, θα δεις ένα σύνολο από “μοτίβα” στάσεων και συμπεριφορών, που αν άλλαζαν κάποιες μεταβλητές όπως χρόνος, τόπος και περιβάλλον, σίγουρα θα προμήνυαν την κατάσταση αυτή…(.. τα πάντα φαίνονται… αρκεί να μη λες εσύ “στη ματιά σου” τι θα δει..).

Τα “θέματα ψυχής” είναι ικανά (με τους κατάλληλους παράγοντες) να “μεταλλάξουν” τους ανθρώπους και να υπερκεράσουν τους δεσμούς, όσο ισχυροί αυτοί κι αν είναι ..

Κάνουν αυτούς τους ανθρώπους να θεωρούν “δύναμη” το να σε πληγώνουν ή να σου επιτίθενται και “επικράτηση” τις πράξεις “ανευ ηθικής”.

Κάποιες φορές μάλιστα.. αφού αρχικά σε έχουν τοποθετήσει σε “βιτρίνα ξεχωριστού ανθρώπου” για αυτούς, λειτουργεί μέσα τους “ο αντικατοπτρισμός”, βλέπουν στο τζαμί της βιτρίνας τη δική τους ασχήμια, νομίζοντας ότι είσαι εσύ και αρχίζουν να “χτυπούν”.

Με άλλα λόγια προσπαθούν μέσα από το <<ό,τι σου κάνουν>> να δημιουργήσουν σε σένα ότι υπάρχει στην ψυχή τους, θεωρώντας ασυνείδητα ίσως  πως το δικό τους “ταραμά ψυχής” έτσι θα γαληνέψει.. 

Αν σου “έχει τύχει” λοιπόν να είσαι αυτός ο “πιο δουλεμένος” άνθρωπος, μην πέσεις στην παγίδα και “πληγώσεις” την ψυχή σου…. Όσο και αν σε πονάει η θεά των πράξεών του άλλου.  Μείνε στο κέντρο σου, μην απλώσεις τα χέρια σου για επίθεση. 

Χρησιμοποίησέ τα για ν’ αγκαλιάσεις σφιχτά τον εαυτό σου και ότι άλλο αξίζει γύρω σου…  και επειδή  για τις “διαταραγμένες ψυχές” <<γιατρικό>> είναι η αγκαλιά, να είσαι βέβαιος ότι θα λείψεις πολύ….!! 

Νεότερα Άρθρα

Αγίου Βαλεντίνου: Μη μου λέτε ποια ημέρα να ερωτευτώ περισσότερο

Her News

Αν δουλεύεις τον Ιούλιο, ο χρόνος δεν… July

Her News b

Τα ριάλιτι, οι τηλεοπτικές σειρές και οι ανθρώπινες ταυτότητες

Her News