HerNews.gr
Ψυχολογία

10 πράγματα που πρέπει να κάνετε μέσα στην μέρα

Δεν είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει να κάνεις μέσα στην μέρα σου για να γίνει καλύτερη. Να έχεις τον παρακάτω δεκάλογο για να νιώθεις δύναμη και ευεξία!

1. Να κάνεις έστω και μια δραστηριότητα που να σου γίνει χαρά.

Βρείτε οποιαδήποτε ασχολία που να σας γεμίζει και να σας αρέσει και φροντίστε να την κάνετε κάθε μέρα έστω και για λίγο. Υπάρχουν τόσες διαφορετικές δραστηριότητες…. Χορός, γυμναστική, διάβασμα, τρέξιμο και τόσα άλλα. Μισή με μια ώρα από την ημέρα σας είναι αρκετή ώστε να νιώσετε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια

2. Να λες «σ’ αγαπώ» στους δικούς σου ανθρώπους.

Το σ΄ αγαπώ έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από όσο πιστεύουμε. Είναι τόσο σημαντικό που μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τη δημιουργία της προσωπικότητας ενός παιδιού. Μην ξεχνάτε λοιπόν να εκδηλώνετε την αγάπη σας, σίγουρα οι άλλοι το έχουν τόσο ανάγκη όσο και εσείς.

3. Να τρως ένα καλό και πλήρες πρωινό.

Το καλό πρωινό ενεργοποιεί τον οργανισμό, σε γεμίζει ενέργεια, σε αδυνατίζει. Όταν το πρωί μένουμε νηστικοί, ο οργανισμός παίρνει το μήνυμα ότι πρέπει να κρατήσει ενέργεια και έτσι επιβραδύνει τη λειτουργεία του μεταβολισμού.

4. Αν νιώσεις ότι θέλεις να κλάψεις, κάν΄ το!

Το κλάμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Μέσα από αυτό ό,τι μας βαραίνει,εκτονώνεται και έτσι νιώθουμε πιο ανάλαφροι και λυτρωμένοι. Να θυμάστε ότι οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι είναι εκείνοι που κλαίνε περισσότερο και δεν παίρνουν τα πράγματα αψήφιστα 

5. Όποιο πρόβλημα και να προκύψει, τοποθέτησέ το στη σωστή του διάσταση και δες το ως μια νέα ευκαιρία για κάτι νέο!

Κανένας άνθρωπος δε στερείται προβλημάτων και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Φανταστείτε πόσο ψυχοφθόρο θα ήταν να στεναχωριόμασταν για όλα. Προσπαθήστε λοιπόν να βλέπετε ό,τι πρόβλημα και να προκύψει με ψυχραιμία.

6. Ξύπνα νωρίς!

Είναι απλό! Ξυπνώντας νωρίτερα έχετε περισσότερες ώρες στη διάθεσή σας για να κάνετε πράγματα που δεν έχετε περιθώριο να κάνετε τις υπόλοιπες ώρες! Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ξυπνούν νωρίς νιώθουν μεγαλύτερη όρεξη για ζωή και είναι πιο αποδοτικοί στην αντιμετώπιση προβλημάτων.

7. Φτιάξε ένα πρόγραμμα με το τι έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα ( μην ξεχάσεις να βάλεις και την ασχολία που σε ευχαριστεί).

Το πρόγραμμα είναι κάτι που δύσκολα φτιάχνεις αλλά αν ξεκινήσεις δεν το σταματάς ποτέ! Πάρτε ένα μικρό μπλοκάκι και σημειώστε κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, τι θέλετε να κάνετε για την επόμενη ημέρα. Είναι σημαντικό να ορίζετε και τις ώρες που θέλετε να πραγματοποιηθούν τα πράγματα.

Με αυτόν τον τρόπο, θα ξέρετε ακριβώς πότε θα κάνετε το κάθε πράγμα. Μην ξεχνάτε να κλείνετε το μπλοκάκι τα Σαββατοκύριακα, εκεί η οργάνωση δεν έχει καμία θέση!

8. Χαμογέλα στους ανθρώπους γύρω σου.

Σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, έχουν ένα κοινό, το χαμόγελο! Όσα πράγματα και αν σε απασχολούν. Αυτό σε ενώνει με τους άλλους αφού είναι μια σιωπηλή επικοινωνία. Εκτός από αυτό φυσικά είναι και ένας τρόπος να εκφράσεις τη ζεστασιά και την αγάπη σου. Εξάλλου, είναι μεταδοτικό, αν χαμογελάσεις, θα σου χαμογελάσουν και αυτό είναι αρκετό για να σου φτιάξει την υπόλοιπη ημέρα!

9. Προσπαθήστε να περάσετε έστω και μια ώρα μαζί με το σύντροφό σας, απερίσπαστοι από κάθε τι.

Οι σχέσεις είναι τόσο σημαντικές στη ζωή των ανθρώπων αλλά πολλές φορές ξεχνάμε να τους δώσουμε τη σημασία και την ποιότητα που χρειάζεται.

Μια ώρα με το σύντροφό σας, παίζοντας, χορεύοντας, μιλώντας ακόμα και απλά αγκαλιασμένοι είναι αρκετή ώστε να νιώσετε τη ζεστασιά και την επικοινωνία που χρειάζεται.

10. Στο τέλος της ημέρας φροντίστε να ανταμείψτε τον εαυτό σας για όλες τις επιτυχίες που είχε μέσα στην ημέρα.  

Ένας πολύ καλός τρόπος είναι να γράψετε σε ένα χαρτί μια φράση, η οποία θα σας κάνει να νιώσετε όμορφα για τον εαυτό σας και να το κολλήσετε σε ένα εμφανές σημείο του σπιτιού ώστε να το βλέπετε κάθε μέρα. Θα σας εκπλήξει το πόσο θετική επίδραση θα έχει στην ψυχολογία σας αυτή η απλή φράση! Έχετε καταφέρει τόσα πράγματα

Πηγή: danceyoursoul.gr 

Νεότερα Άρθρα

Αγκαλιές: Ποια είναι τα οφέλη τους

Her News b

Ψυχολογική κούραση: Συμπτώματα & τρόποι αντιμετώπισης

Her News

Συμβουλές για να παραμένεις ήρεμη!

Her News