HerNews.gr
Beauty

Ακμή: Οι φυσικοί τρόποι για να απαλλαχθείς από την έξαρση

Η ακμή κατά την άνοιξη ιδιαίτερα εμφανίζει έξαρση στα περισσότερα δέρματα, λόγω της αλλαγής του καιρου, της βελτίωσης της θερμοκρασίας και της έκθεσης στον ήλιο.

Οι παράγοντες αυτοί συμβάλλουν σε σημαντικό ποσοστό στην αύξηση παραγωγής σμήγματος.΄Έτσι, όσοι ταλαιπωρούνται από την ακμή παρατηρούν μια έξαρση όταν πλησιάζει το καλοκαίρι.   

Όπως κάθε πρόβλημα έχει και μια λύση, έτσι και για την αντιμετώπιση της ακμής υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι που θα σας απαλλάξουν από το δερματικό αυτό θέμα. 

Φτιάξε την διατροφή σου

Είμαστε ότι τρώμε και αυτό παρατηρείται ακόμα και στην ακμή. Η διατροφή παίζει τον κυριότερο λόγο ως προς την έξαρση της. Απέφυγε τα καυτερά και τα πικάντικα φαγητά αφού συνήθως είναι βαριά και μπορεί να κοκκινίσουν το δέρμα σου. Επίσης, το αλκόολ είναι απαγορευτικό τόσο για το δέρμα αλλά και για την σωστή διατροφή, καθώς περιέχει πολλές θερμίδες και ζάχαρη. Τα τηγανητά, επίσης, δεν προσφέρουν κάτι ωφέλιμο στον οργανισμό σου, μόνο σε παχαίνουν. Μακριά και από αυτά! Και το καλύτερο για το τέλος…..η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες μπορεί βρίσκονται στα πιο νόστιμα φαγητά ή γλυκά, εμπεριέχουν όμως συστατικά που ερεθίζουν το δέρμα και εντείνουν την ακμή. 

Βάλε το τσάι στην ζωή σου

Διάλεξε μερικές ποικιλίες που σου αρέσουν και πίνε καθημερινά 2 – 3 φλιτζάνια περίπου τσάι. Προσοχή! Αν διαλέξεις το πράσινο, αυστηρά μέχρι 2 φλιτζάνια και όχι παραπάνω. Φυσικά, το χαμομήλι μπορεί να αντικαταστήσει το τσάι αφού σταματά τον ερεθισμό του δέρματος γιατί έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Το πράσινο τσάι είναι ιδανικό για την προστασία της επιδερμίδας από τις μολύνσεις και τις κοκκινίλες. Μπορείς, άλλωστε, να το προτιμήσεις και για τα αντιοξειδωτικά του οφέλη. 

Νεότερα Άρθρα

Πόσο επηρεάζει την επιδερμίδα σας η κατανάλωση αλκοόλ;

HerNewskl

Θεραπεία με πεπτίδια: Το επόμενο επίπεδο περιποίησης για νεανικό δέρμα

Her News

Chiara Ferragni: Το μπλε smokey eye look είναι η τέλεια πρόταση για βραδινές εξόδους!

HerNewskl