HerNews.gr
BRIDE NEWS

Ένας γάμος, σαν το γεφύρι της Άρτας!

Και τον γνωρίζεις…και τον ερωτεύεσαι…και λες το πολυπόθητο ναι…και…γάμος και κορονοϊός! Είμαι σίγουρη πως ένα χρόνο και κάτι τώρα, πολλές νύφες θα ταυτιστούν με την ιστορία μου και την κατάσταση μου.

Ήταν, λοιπόν, μια ωραία μέρα στις αρχές του 2020 όταν ο αγαπημένος μου μου έκανε πρόταση γάμου και εγώ είπα το πολυπόθητο ναι.

Έτσι, αποφασίσαμε να ορίσουμε ημερομηνία τον Νοέμβριο για να κάνουμε και λίγο τη διαφορά. Ποιος να ήξερε πως η διαφορά θα ερχόταν λίγους μήνες μετά και θα ζούσαμε όλη αυτή την κατάσταση.

Μην γνωρίζοντας πως θα κυλήσουν τα γεγονότα ξεκινήσαμε την κλασική προετοιμασία, νυφικά, μαγαζί, μπομπονιέρες κλπ.
Περνάει ο καιρός, lockdown, να ανεβοκατεβαίνουν τα κρούσματα και να φτάνουμε Οκτώβριο και μέσα σε όλο το άγχος, να έχουμε και την αγωνία της πανδημίας.

Κάνοντας χιλιάδες αλλαγές με βάση τα νέα δεδομένα μια ωραία Πέμπτη έχουμε το διάγγελμα για νέο lockdown. Και ο γάμος; ..Αρχίζουν όλα να ξαναμπαίνουν στις σακούλες.

Και τώρα; Ποτέ να ορίσεις νέα ημερομηνία; Πώς θα είναι τα πράγματα; Θα είμαστε καλά;

Μετά κόπων και βασάνων ορίζουμε νέα ημερομηνία και αποφασίζουμε ότι όλα θα κριθούν την τελευταία στιγμή, όπως άλλωστε συμβαίνει 15 μήνες τώρα.

Πλησιάζοντας στην ημέρα του γάμου και κάνοντας μια γρήγορη ανασκόπηση και αφού ευτυχώς όλοι οι δικοί μου άνθρωποι είναι καλά και υγιείς, κατέληξα σε ένα πράγμα και μόνο.
Σημασία έχει μόνο ο σύντροφος σου και οι δικοί σου άνθρωποι. Αν εγώ δεν είχα τον αγαπημένο μου να με ηρεμεί, τίποτα δεν θα γινόταν. Αν δεν είχα την οικογένεια και τους φίλους μου, να δείχνουν την χαρά τους (για δυο φορές), πάλι τίποτα δεν θα γινόταν.

Ας μην κρυβόμαστε κορίτσια, σε μια προετοιμασία γάμου το 70% πέφτει στις νύφες και όλα είναι στο δικό μας μυαλό. Τα αγόρια μας είναι άλλης “κατασκευής” και μεταξύ μας γι αυτό τους αγαπάμε.

Σίγουρα όλες εκείνη την μέρα θέλουμε τα καλύτερα και για εμάς αλλά και για τον κόσμο που θα μας τιμήσει με την παρουσία του.

Πιστέψτε, όμως, όσοι σας αγαπούν θα χαρούν εκείνη την μέρα με την ευτυχία σας με όποιο τρόπο κι αν γίνει ο γάμος.

Και για να χαμογελάσουμε λίγο, σκεφτείτε τρία πράγματα:

  • Πρώτον, θα λέμε στα παιδιά μας ότι παντρευθήκαμε στα χρόνια του κορονοϊού και θα γελάμε.
  • Δεύτερον, παραδεχτείτε ότι είναι αστείο να προετοιμάζεσαι για τον ίδιο γάμο δύο ή τρεις φορές.
  • Και τρίτον και βασικότερο, την χαρά των δικών μας την λαμβάνουμε από παντού, είτε καταφέρουν να παρευρεθούν είτε όχι.

Σημασία για μένα εκείνη την μέρα είναι να τον δω να με περιμένει με ένα χαμόγελο και την αγάπη του να ξεχειλίζει.

Μαρία Κατράδη
Φιλόλογος – Ειδική Παιδαγωγός

Νεότερα Άρθρα

Πώς να επιλέξετε το νυφικό των ονείρων σας

Her News

Boho Βάπτιση: Η απόλυτη τάση για τα βαπτίσια του μωρού σας

Her News b

Γλυκά λογοπαίγνια σε δώρα για τον γάμο σου

Her News