HerNews.gr
Ελλάδα

Τέλος στα sms για μετακίνηση – Αρχή για τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Τα επόμενα βήματα προς την ελευθερία από τους υγειονομικούς περιορισμούς και πρακτικά… το τέλος του lockdown ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καιο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκέρτσος από την Παρασκευή 14 Μαΐου μπαίνει τέλος τα SMS στο 13033, τα οποία βρίσκονταν στη ζωή μας αδιάκοπα από τον Νοέμβριο του 2020. Συμπλήρωσε επίσης πως από την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Ακόμα, από την ίδια μέρα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει στις 00:30, αντί για τις 23:00, που ήταν μέχρι σήμερα, και θα ολοκληρώνεται στις 05:00 το πρωί. Την ίδια μέρα, όπως έχει ανακοινωθεί ανοίγουν και τα μουσεία.

Αίρεται η αναστολή των αδειών στους υγειονομικούς

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως αίρεται από αύριο, Πέμπτη 13 Μαΐου η αναστολή αδειών στο υγειονομικό προσωπικό. «Με απόφασή μου από αύριο θα προχωρήσουμε στην άρση της αναστολής των κανονικών αδειών» και τόνισε ότι «με ευθύνη των μονάδων υγείας θα οργανωθεί η εύρυθμη λειτουργία κάθε υγειονομικής μονάδας», σημείωσε.

Αναλυτικότερα ο κ. Κικίλιας δήλωσε:

«Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή. Σήμερα αλλά και κάθε μέρα τιμάμε τους ανθρώπους μας που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά το μεγάλο αγώνα για τη ζωή.

»Όλους αυτούς που σε συνεργασία με τους γιατρούς μας και όλους τους επαγγελματίες υγείας έχουν συντελέσει να πετύχουμε κάτι αξιοθαύμαστο και καθόλου αυτονόητο: Να μείνει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην καταρρεύσει, όπως συνέβη σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, με συστήματα Υγείας πολύ πιο ισχυρά από το δικό μας.

»Με απόφασή μου και μετά από 6 μήνες συγκλονιστικής προσπάθειας, προχωράμε από αύριο 13 Μάϊου στην άρση της αναστολής κανονικών αδειών του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία), του ΕΚΕΑ, ΤΟΥ ΙΦΕΤ, της ΕΚΑΠΥ, των Κεντρικών Υπηρεσιών των ΥΠΕ της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας».

Πάνω από 106.000 εμβολιασμοί σήμερα

Θέλω να πάω στους εμβολιασμούς. Σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 106000 εμβολιασμούς. Έχουν ήδη γίνει 3.915.568 εμβολιασμοί και στο τέλος της ημέρας θα φτάσουμε τα 4 εκατ. εμβολιασμούς. Τα 2,6 εκατ. με μία δόση και πάνω από 1,3 εκατ. έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 13%.

Το ποσοστό εμφάνισης στα ραντεβού αγγίζει το 97%. Το πρόγραμμα εμβολιασμού αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα για τον τρόπο που το ελληνικό δημόσιο προσεγγίζει τους πολίτες του. Είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση σε εμβολιασμούς ανά 100.000 πολίτες.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, παράλληλα με το πρόγραμμα «Ελευθερία», οργανώνουμε το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», με τον καθολικό εμβολιασμό των νησιωτών, ώστε να είναι απόλυτα ασφαλείς και να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν. Το πρόγραμμα αφορά τον καθολικό εμβολιασμό για όλους των άνω 18, με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Τέλος, τα νησιά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» είναι τα εξής:


Ρόδος, Κέρκυρα, Λέσβος, Χίος, Σαλαμίνα, Κεφαλονιά, Κως, Λευκάδα, Σάμος, Νάξος, Λήμνος, Κάλυμνος, Θάσος, Μύκονος, Πάρος και Αίγινα.

Πηγή: parapolitika.gr 

Νεότερα Άρθρα

Τέμπη: Ειδικά κλιμάκια με ψυχολόγους βρίσκονται δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες

HerNews ka

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι ευθύνες θα αποδοθούν – Θα πενθήσουμε τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας»

Her News

Νυχτερινό ρεύμα: Ξεκίνησε το θερινό τιμολόγιο – Τι ισχύει

Her News