HerNews.gr
DECORNEWS

Χαλιά: Αποθήκευση και καθαριότητα

Ήρθε Μάιος! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι ήρθε η ώρα για να μαζέψουμε τα χαλιά. Μια διαδικασία που όλοι την βαριόμαστε και την αποφεύγουμε.. Κακά τα ψέματα. Πάρτε το σαν μια ωραία ευκαιρία για μια καλή γενική στο σπίτι και ετοιμάστε την ψυχολογία σας για το καλοκαίρι που είναι προ των πυλών! Μπορείτε επίσης να το δείτε και σαν γυμναστική

Αν το χαλί σας δεν έχει έντονους, δύσκολους λεκέδες και χρειάζεται απλά ένα καλό καθάρισμα πριν το αποθηκεύσετε, δείτε πώς θα το κάνετε σωστά:
• Σκουπίστε καλά το χαλί με την ηλεκτρική σκούπα.

• Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ 3 μέρη χλιαρού νερού και λίγο λευκό ξύδι. Βουτήξτε ένα μαλακό βουρτσάκι στο διάλυμα, τινάξτε το για να φύγουν τα πολλά νερά και βουρτσίστε με αυτό το χαλί σας, μόνο προς μία κατεύθυνση (ιδανικά την φυσική κατεύθυνση του πέλους).

Το ξύδι, πέρα από αντιμικροβιακές ιδιότητες, βοηθά στο να διατηρούνται τα χρώματα του χαλιού ζωντανά.

• Για να στεγνώσει το χαλί, τοποθετήστε το σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος και όχι κάτω από τον ήλιο, γιατί θα αλλοιωθούν τα χρώματα.


Χαλιά με κρόσσια: Το πλύσιμο στα κρόσσια πρέπει να γίνεται προσεκτικά μόνο στην περιοχή τους, χωρίς να βραχεί το πέλος του χαλιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρή ποσότητα απορρυπαντικού και ένα μαλακό βουρτσάκι, όπως αυτό που προορίζεται για το τρίψιμο στους γιακάδες των πουκαμίσων.

Ατμοκαθαριστής:

Αν έχετε ατμοκαθαριστή και τον χρησιμοποιείτε για τα χαλιά σας οφείλετε να γνωρίζετε αφενός ότι η συσκευή δεν καθαρίζει αλλά φρεσκάρει τα χαλιά και αφετέρου ότι δεν επιτρέπεται να προσθέσετε άλλο συστατικό μέσα στο δοχείο του νερού.

Ωστόσο, χρήστες τέτοιων συσκευών σε forums αναφέρουν πως ενίοτε ρίχνουν μερικές σταγόνες ξύδι ή μαλακτικό στο δοχείο του νερού, για απολύμανση και άρωμα.

Στο δε Amazon.com μπορείτε να βρείτε ειδικά μαλακτικά για ατμοκαθαριστές για χαλιά, προκειμένου να δώσετε άρωμα στα χαλιά σας. Κατά τα άλλα, ο ατμοκαθαριστής, στην παραπάνω διαδικασία, μπορεί να παίξει απλά τον ρόλο της ηλεκτρικής σκούπας.


Πριν το αποθηκεύσετε θυμηθείτε να σκουπίσετε και την ανάποδη πλευρά από τα χαλιά σας. 

Πηγή: olagiatingunaika.gr

Νεότερα Άρθρα

5 ιδιοφυείς τρόποι για να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικα στολίδια

HerNews ka

Πως να κάνετε το σαλόνι σας πιο όμορφο – Απλά και οικονομικά tips!

HerNews ka

Πως να κάνετε τα έπιπλα του εξωτερικού χώρου σας να φαίνονται πιο luxury χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία!

HerNews ka