HerNews.gr
Ψυχαγωγία

«Η Ευρώπη είμαστε εμείς!»

Με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυκλοφορεί το παιδικό ηλεκτρονικό βιβλίο «Η Ευρώπη είμαστε εμείς», με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η επιτροπή συνεργάστηκε με τη συγγραφέα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου για την υλοποίηση του.

Η έκδοση παρουσιάστηκε την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, στα πλαίσια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Νικήτα Κακλαμάνη και του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Μια σύγχρονη έκδοση:

Είναι μια μοντέρνα έκδοση για παιδιά 7 – 11 ετών, τα οποία έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα πολύτιμο, νοητό ταξίδι και να γνωρίσουν παρέα με τη Μάγκυ –την κεντρική ηρωίδα- και την παρέα της, τους γνωστούς ΑΜΑΝ, πολλά από τα σημαντικά της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας.

«Είμαι σίγουρη ότι μέσα από την εξερευνητική περιπέτεια γνώσης των τεσσάρων παιδιών, οι μικροί αναγνώστες θα αντιληφθούν τις μεγάλες δυνατότητες και ευκαιρίες που τους προσφέρονται, μέσα σε αυτή την ευρωπαϊκή οικογένεια, η οποία με πράξεις – όπως πρέπει να συμβαίνει σε όλες τις αληθινές σχέσεις- αποδεικνύει τη φροντίδα για τα μέλη της», ανέφερε η συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η έκδοση «Η Ευρώπη είμαστε εμείς» απευθύνεται στο σύνολο των ελληνόφωνων παιδιών που διαβιούν στη χώρα μας και έξω από αυτή δίνοντας μια ξεχωριστή διάσταση στην πρωτοβουλία αυτού του προοδευτικού εγχειρήματος.

«Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ»

Το βιβλίο (graphic novel), το οποίο διατίθεται και σε ηχητικό αρχείο (audio book) για παιδιά που δεν γνωρίζουν ανάγνωση, είναι αδύναμοι αναγνώστες ή αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, είναι διαθέσιμο δωρεάν στο App Store και Google Play και μπορούν να το «κατεβάσουν» όλοι μέσω εφαρμογής, η οποία φέρει τον τίτλο του βιβλίου, σε tablet και κινητά τηλέφωνα.

 

Αφού κάποιος την «κατεβάσει» και την εγκαταστήσει, μπορεί να τη χρησιμοποιήσει χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

 

Νεότερα Άρθρα

H Μαρία Ναυπλιώτου είναι η “Φιλουμένα Μαρτουράνο” σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου | Από 26 Οκτωβρίου στο Θέατρο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ

Her News

Maluma – Marc Anthony: Μαζί στο “La Formula”

HerNews ka

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Αποθεώθηκε στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο – ΦΩΤΟ

Her News