HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξ με φως: Ποιες γυναίκες το προτιμούν

Ποιες γυναίκες προτιμούν το σεξ με αναμένο φως και ποιες ντρέπονται όταν τους το προτείνουν; 

Οι περισσότεροι φαντάζονται ότι η γυναίκα που αποφεύγει το σεξ με φώτα είναι ντροπαλή, συνήθως, και δεν τολμά, ενώ εκείνες που δεν νιώθουν άβολα με αυτό είναι πιο δυναμικές και δεν έχουν κόμπλεξ. Για την ακρίβεια δεν ισχύει τίποτα από τα δύο παραπάνω σενάρια….Την απορία μας λύνει η επιστημονική κοινότητα για ακόμη μια φορά. 

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς ψυχολόγους του Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας του Σινσινάτι και του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα η αποφυγή του αναμμένου φωτός κατα τη διάρκεια του σεξ έχει σχέση με την άποψη της γυναίκας για το σώμα της. 

Στη μελέτη συμμετείχαν 3.627 γυναίκες, οι οποίες απάντησαν ένα ερωτηματολόγιο με ποικιλία ερωτήσεων, ώστε οι επιστήμονες να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα και να συμπεράνουν μια λογική εξήγηση στο παραπάνω δίλλημα.  

Όσες γυναίκες ένιωθαν καλά με την όψη του σώματος τους, αποδείχθηκε πως αρκετές φορές έχουν κάνει σεξ με αναμμένο το φως. Παράλληλα, αποθάνθηκε ότι οι ίδιες είχαν περισσότερες ερωτικές εμπειρίες, πιο συχνούς οργασμούς και είχαν πιο συχνές σεξουαλικές πράξεις. Ακόμα, έδειξαν να είναι πρόθυμες απέναντι σε νέες ερωτικές εμπειρίες και η σεξουαλική τους ζωή ήταν πιο γεμάτη!

Οι παραπάνω απαντήσεις έρχονται σε αντίθετη τροχιά από τις απαντήσεις των γυναικών που δεν νιώθουν ιδιαίτερα καλά με την οπτική του σώματός τους. 

Η απόψη που έχουμε, λοιπόν, για το σώμα μας έχει ιδιαίτερη σημασία και σχέση με την εξέλιξη της σεξουαλικής μας ζωής τόσο στο θέμα του φωτός αλλά και σε άλλους τομείς. Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που οφείλουμε να αναπτύξουμε μέσα μας διότι μεσω αυτής θα αλλάξει η τακτικότητα του σεξ που κάνουμε, η σεξουαλική μας ζωή θα είναι πιο ενεργή και εμεις οι ίδιες θα απολαμβάνουμε περισσότερο τις ερωτικές μας επαφές. 

Νεότερα Άρθρα

Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Τι βρίσκουμε σέξι στον άλλον;

Her News

Σεξ: 5 λόγοι που κάνουμε

Her News b

Φαγούρα μετά το σεξ: Γιατί συμβαίνει;

Her News b