HerNews.gr
Fitness

Ξεκίνα Pilates……χθες!

Τις Pilates  θα τις αγαπήσεις γιατί αποτελούν μια ιδιαίτερη μορφή γυμναστικής που στοχεύει τόσο στην ενδυνάμωση του σώματος  αλλά και στην  βελτίωση της γενικής φυσικής κατάστασης και την αύξηση του μεταβολισμού. Δηλαδή 3 σε 1!! 

Οι Pilates ευθυγραμμίζουν τη σπονδυλική στήλη εντός και εκτός μαθήματος. Η άσκηση εκπαιδεύει το σώμα σας να κινείται σωστά, διατείνοντας τους τραυματισμένους μύες και δυναμώνοντας τους αδύναμους, ειδικά τη μέση σας.  

Οι pilates είναι το μόνο είδος γυμναστικής που στοχεύει να γυμνάσει του εν τω βάθει μύες. Συγκεκριμένα, ενδυναμώνει τον εγκάρσιο κοιλιακό μoυ, το κέντρο μας, με αποτέλεσμα να χαρίζει έναν δυνατό και ευθυτενή κορμό και φυσικά πολύ καλή ισορροπία. 

Μέσα από τις pilates θα 

  1. Αποσυμπιέσεις τη σπονδυλική στήλη σου
  2. Θα φτιάξεις την ισορροπία σου
  3.  Θα γυμνάσεις κοιλιακούς σου
  4. Θα κάψεις θερμίδες (πολλές θερμίδες)
  5. Θα γεμίσεις ενέργεια
  6. Θα βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος σου.
  7. Θα έχεις καλύτερη στάση σώματος

Mat ή reformer; 
Οι pilates μπορείς να είναι είτε σε στρωματάκια (mat), όπου δουλεύει το σώμα εξ ολοκλήρου με τη δική του δύναμη, είτε στα κρεβάτια (reformer).

Η βασική μέθοδος εξακολουθεί να είναι η ίδια με τη μόνη διαφορά πως στα κρεβάτια υπάρχουν διάφορα είδη αντιστάσεων που προσφέρουν μια έξτρα δύναμη και πρόκληση στις ασκήσεις, άρα μπορείς να γυμναστείς ακόμα πιο σκληρά και να πετύχεις το αποτέλεσμα που θες στον μέγιστο βαθμό. 

Όπως και να έχει οι pilates είναι η κατάλληλη άσκηση για όλες τις ηλικίες, ακόμα και για αρχάριους στη γυμναστική διότι μπορείς να ξεκινήσεις με τις βασικές ασκήσεις και όσο εξοικειώνεσαι να δοκιμάζεις πιο προχωρημένες. 

 

κελλυ

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/  

 

Νεότερα Άρθρα

Πώς να βελτιώσετε την ευελιξία σας

Her News

5+1 Μυστικές συμβουλές προπόνησης από αρχαίους Έλληνες αθλητές

HerNews ka

Άσκηση και καραντίνα

Her News b