HerNews.gr
Health

Ύπνος και TV: Καλή ή κακή συνήθεια;

Υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να κοιμηθεί αν δεν μείνει ανοιχτή η τηλεόραση κατα την διάρκεια του ύπνου τους. Είναι σαν να τους κοιμίζει με κάποιο τρόπο ο ήχος της τηλεόρασης. Όταν ο ύπνος “πλησιάζει” με την βοήθεια της τηλεόρασης…και μόνο έτσι αποτελεί μια κακή συνήθεια για τον οργανισμό. 

Ο ύπνος με ανοιχτή την τηλεόραση συμβάλλει στην μείωση του οκταώρου που πρέπει να κοιμόμαστε

Οι οκτώ ώρες είναι ο ιδανικός χρόνος για τον καθημερινό μας ύπνο. Όταν ανοίγουμε την τηλεόραση αφιερώνουμε ένα εικοσάλεπτο στο να “χαζέψουμε” αυτό που παρακολουθούμε. Αν, λοιπόν, χάσουμε κάποια ώρα αυτόματα την αφαιρούμε από την ξεκούραση που έχουμε ανάγκη.Την επόμενη ημέρα θα νιώθουμε εξαντλημένοι και δεν θα έχουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε. 

Η τηλεόραση απορρυθμίζει το ρολόι του ύπνου μας 

Το εσωτερικό ρολόι μας είναι υπεύθυνο για να δώσει σήμα στον εγκέφαλοόταν πρέπει να κοιμηθούμε. Όταν παρακολουθούμε τηλεόραση, ο ύπνος θα καθυστερήσει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ώρες να απορρυθμίζονται. Δηλαδή, θα νιώθουμε κουρασμένοι την ημέρα και δεν θα νυστάζουμε την νύχτα. Καλό είναι να αποφεύγουμε την τηλεόραση πριν τον ύπνο.   

Δεν αφήνει τον εγκέφαλο να χαλαρώσει 

Μπορεί να βλέπετε ακόμα και μια σειρά που ξέρετε το σενάριο και την πλοκή απέξω. Δεν έχει σημασία. Ο εγκεφαλός σας είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που ακούει και βλέπει ακόμα και αν γνωρίζει τι έπεται! Και ο ήχος να είναι χαμηλωμένος, το φως που παράγει η τηλεοράση επηρεάζει το στάδιο του ύπνου. Δηλαδή, ο ύπνος με αυτό τον τρόπο δεν θα μας ξεκουρασεί σωματικά και εγκεφαλικά.

Ο ύπνος με ανοιχτή τηλεόραση είναι αναμφισβήτα ένας κακός ύπνος και αν έχει γίνει συνήθεια για εσάς πρέπει να την σταματήσετε. Θα δείτε άμεση διαφορά στην ενέργεια που θα έχετε όλη την διάρκεια της ημέρας. Θα είστε πιο συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις σας, παράλληλα η μνήμη σας θα βελτιωθεί και δεν θα υπολειτουργείτε! Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που ο καλός ύπνος βοηθάει στην μείωση του βάρους και σε πολλούς άλλους τομείς.

Νεότερα Άρθρα

Πώς να συνέλθετε από το hangover

Her News

5 μύθοι για τις αλλεργίες που πίστευες μέχρι σήμερα

Her News

Γιατί είναι καλό να τρώτε μια μπανάνα κάθε βράδυ;

Her News