HerNews.gr
Health

Γιατί πρέπει να ξυπνάμε νωρίς

Το να ξυπνάμε νωρίς το πρωί δεν είναι και η πιο εύκολη διαδικασία αλλά έχει πολλά οφέλη. Το σημαντικότερο ειδικά για εμάς τις γυναίκες είναι ότι είμαστε πιο…αδύνατες!

Οι πρωινοί τύποι είναι πιο αδύνατοι

Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Northwestern, όσοι εκτιθέμεθα στο πρωινό φως μεταξύ 6 και 9 το πρωί έχουμε μικρότερο δείκτη μάζας σώματος από όσους δεν βλέπει το πρωινό φως.

Το γιατί συμβαίνει αυτό οι επιστήμονες το ψάχνουν ακόμα, αλλά οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή Southwestern του Πανεπιστημίου του Τέξας θεωρούν ότι μπορεί να σχετίζεται με τα βακτήρια που υπάρχουν στο έντερό μας.

Τα οποία λαμβάνουν τα σημάδια από το φως ή το σκοτάδι γύρω μας και τα οποία επηρεάζουν τον μεταβολισμό μας, υποδεικνύοντάς του ουσιαστικά πόσο λίπος να χρησιμοποιήσει ως ενέργεια και πόσο να αποθηκεύσει.

Εικάζουν μάλιστα ότι έτσι εξηγείται το γιατί οι άνθρωποι που δουλεύουν βάρδιες ή μόνο νύχτα δυσκολεύονται περισσότερο να κρατήσουν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα

Ο ρόλος της κορτιζόλης

Η κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του στρες, παίζει μεγάλο ρόλο όσον αφορά τη διάθεσή μας, το πόσο παραγωγικοί είμαστε και πόση διάθεση έχουμε να κάνουμε πράγματα. Οι ειδικοί εξηγούν ότι η κορτιζόλη είναι φυσιολογικά σε υψηλά επίπεδα το πρωί που ξυπνάμε και πέφτει χαμηλά το βράδυ, πριν κοιμηθούμε.

Έχουμε περισσότερο χρόνο για εμάς

Να ξυπνήσουμε νωρίς, να κάνουμε τα beaute μας, να γυμναστούμε ή απλά να χουζουρέψουμε στο κρεβάτι λίγο παραπάνω. Να δούμε με ηρεμία και ησυχία το τι έχει συμβεί στο κόσμο των social media και να προγραμματίσουμε λιγάκι καλύτερα την μέρα που θα τρέξει

 

Νεότερα Άρθρα

Μέλι: Ποια τα οφέλη του & που βοηθούν

Her News b

3+1 λάθη που πιθανότατα κάνετε κατά την αποθήκευση φρούτων

HerNews ka

Πώς να μείνεις ξύπνια όλη τη νύχτα

Her News