HerNews.gr
Pets

Σκυλιά: Γιατί βγάζουν το κεφάλι έξω από το παράθυρο

Όλοι έχουμε παρατηρήσει ότι τα σκυλιά όταν ταξιδεύουν βγάζουν το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο και αυτό μας προκαλεί την εξής απορία. Γιατί; 

Δεν εξαρτάται από την ράτσα, το φύλο ή την ηλικία. Όλα μα όλα τα σκυλιά έχουν αυτή τη συνήθεια όταν βρίσκονται στο αυτοκίνητο. Η αλήθεια είναι ότι προκείται για μια πολύ αστεία και χαριτωμένη εικόνα γιατι τα περισσότερα δείχνουν να απολαμβάνουν πολύ τον αέρα που τους μεταμορφώνει το πρόσωπο. 

Ποιος είναι, άραγε, ο λόγος που συμβαίνει αυτό; Προσφέρει κάποια ευχαρίστηση στα σκυλιά ή μήπως δεν γνωρίζουμε την πραγματική αιτία; Ας δούμε γιατί γίνεται αυτό! 

Γιατί τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου

Το πιο απλό σενάριο που μπορεί να σκεφτεί ο άνθρωπος είναι η χάρα που τους προξενεί το ταξίδι μέσα από το αυτοκίνητο. Παρόλο που έχει μια λογική η παραπάνω σκέψη, δεν πρόκειται για την βασική εξήγηση των πραγμάτων. Για την ακρίβεια, επικραττεί ένα μια ακόμη πιο ορθή λογική για την οποία θα απορήσετε πως δεν το είχατε σκεφτεί. 

Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν για να δώσουν μια απάντηση στο παραπάνω ζητούμενο, τα σκυλιά βγάζουν το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου γιατί με αυτό τον τρόπο μυρίζουν καλύτερα!

Όπως όλοι ξέρουμε, η καλύτερη αίσθηση των σκυλιών είναι η όσφρηση. Όταν εμείς κατα τη διάρκεια ενός ταξιδιού παρατηρούμε το τοπίο από το παράθυρο του αμαξιού, έτσι και οι τετράποδοι φίλοι μας θέλουν να μυρισουν το μέρος στο οποίο βρίσκονται για να καταλάβουν που βρίσκονται. 

Συχνά το κάνουν και για να αναγνωρίσουν το τοπίο που διανύουν και έπειτα το θυμούνται. Και επειδή το περιβάλλον αλλάζει καθώς το αυτοκίνητο κινείται, τα σκυλιά μπορούν να αναγνωρίσουν μέσω της όσφρησης όχι μόνο που βρίσκονται σε κάποια δεδομένη στιγμή (πχ έξω από κάποιο πάρκο, μια πλατεία κλπ), αλλά και ολόκληρες διαδρομές!

Νεότερα Άρθρα

Σκύλος: Μιλάει… με τη γλώσσα του σώματος του

Her News

Σκύλος σε παραλία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Τι ορίζει ο νόμος

HerNews ka

Πως να προστατεύσουμε τα κατοικίδια από τον καύσωνα

Her News