HerNews.gr
Rainbow

17 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

Ο κόσμος τιμά σήμερα τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας.

Η ευάλωτότητα των ΛΟΑΤKI ατόμων είναι ιδαίτερα αυξημένη αυτή την περίοδο. Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με περιπτώσεις Ομοφοβίας, προκαταλήψεις, επιθέσεις και δολοφονίες μόνο και μόνο γι’ αυτό που είναι ή για το πρόσωπο που αγαπούν.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, μίλησε για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Διφοβίας:

Τι εννοούμε με τον όρο Ομοφοβία

Η ομοφοβία, ομοφυλοφοβία ή ομοερωτοφοβία, είναι η αποστροφή ή οι διακρίσεις με αφετηρία τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή γενικότερα σε βάρος των ΛΟΑΤ+ ατόμων.

Μπορεί να περιλαμβάνει μίσος, εχθρότητα ή αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων ανθρώπων, της ομοφυλοφιλικής συμπεριφοράς, που οδηγεί στην εκδήλωση επιθετικών πράξεων. Συχνά φτάνει ως το σημείο να εκδηλώνεται πολύ επικίνδυνα, όπως μέσω λεκτικής βίας και με ομοφοβικά εγκλήματα μίσους όπως επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, ακόμη και φόνους.

H Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας είναι γνωστή και με την κωδική ονομασία IDAHO (International Day Against Homophobia). Σκοπός της είναι να συντονίσει τις διεθνείς προσπάθειες, που στοχεύουν στον σεβασμό της διαφορετικότητας των ομοφυλοφίλων, ανδρών και γυναικών.

Νεότερα Άρθρα

ΛΟΑΤΚΙ: Ο άνεμος της αλλαγής φυσά πλέον για τα καλά..

Her News

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αντιστέκεται κατά της αντι-ομοφυλοφιλικής πολιτικής

Her News b

Ο Marlon Wayans αποκαλύπτει ότι το μεγαλύτερο παιδί του είναι τρανς: «Έχω μια κόρη που μετατράπηκε σε γιο»

HerNews ka