HerNews.gr
Ψυχολογία

Χρώματα: Τι δείχνουν για τον χαρακτήρα μας

Καθημερινά καλούμαστε να διαλέξουμε κάποιο από τα χρώματα για τη ζωή μας.. Τα ρούχα, το σπίτι, το δωμάτιο μας και πολλά ακόμα. Με ποιο κριτήριο όμως καταλήγουμε στην απόφαση;

Τι μας εμπνέει τελικά στα χρώματα που επιλέγουμε πιο πολύ και πως αυτά συνδέονται με τον ψυχισμό και την ιδιοσυγκρασία μας;

Καθένα από τα χρώματα εκφράζει διαφορετικά συναισθήματα.

Τα χρώματα έχουν δύναμη στη ζωή μας και κάθε ένα από αυτά επηρεάζει τη διάθεσή μας. Η προτίμησή μας σε κάποιο χρώμα αποκαλύπτει μέρος του χαρακτήρα μας.

Η φύση μας διδάσκει τα χρώματα από τη γέννηση μας. Το μπλε του ουρανού και της θάλασσας, το πράσινο των φυτών , το κίτρινο του ήλιου..

Μερικά χρώματα εξηγούνται στην ψυχολογία ως εξής:
Κόκκινο:

Το χρώμα της φωτιάς και του αίματος. Αποτελεί το κατ’ εξοχήν χρώμα του πάθους και συμβολίζει την αγάπη, τον έρωτα και την ορμή. Όσοι το επιλέγουν θέλουν να ξεχωρίσουν από το πλήθος.

Κίτρινο:

Το χρώμα του Ήλιου, σχετίζεται με την πνευματικότητα. Συμβολίζει τη δημιουργία, τη χαρά και τη δόξα, επίσης όμως και το μίσος. Καθαρίζει το μυαλό μας από τις άσχημες σκέψεις. Από τα χρώματα που προτιμάται από ανθρώπους που βρίσκονται σε αναζήτηση έμπνευσης.

Πράσινο:

Είναι το χρώμα της φύσης και της ισορροπίας. Συμβολίζει την ελπίδα, την αναγέννηση, την ωριμότητα και την αρμονίας. Όσοι το επιλέγουν είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονται στην αναζήτηση της πραγματικής αγάπης.

Μπλέ:

Το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας. Συμβολίζει την ηρεμία και τη σταθερότητα. Επίσης τη σοβαρότητα και την καθαρότητα της ψυχής. Η επιλογή του μπλε χρώματος γίνεται συνήθως από άτομα που νιώθουν πως έχουν ανακτήσει τις δυνάμεις τους.

Λευκό:

Συμβολίζει την καθαρότητα της ψυχής, την πίστη και την αθωότητα. Μας βοηθάει να απαλλαγούμε από αρνητικές σκέψεις και φόβους. Όσοι επιλέγουν από τα χρώματα το λευκό, κάνουν θετικές σκέψεις ή αναζητούν μια νέα αρχή.

Μαύρο:

Δείχνει δύναμη, κομψότητα και μυστήριο. Αυστηρό σαν χρώμα, εμπνέει σταθερότητα και σοβαρότητα. Πολύ συχνά επιλέγεται από ανθρώπους που θέλουν να επιβληθούν.

Μοβ:

Είναι το σύμβολο του πλούτου και των βασιλικών οικογενειών. Συνδέεται με τη σοφία και την πνευματικότητα

Γκρί:

Χαρακτηρίζεται από έλλειψη φαντασίας και περιορισμένη αντίληψη. Συμβολίζει το συμβιβασμό και τη ψυχρότητα. Επιλέγεται κυρίως από άτομα που έχουν τάσεις απομόνωσης. Όμως, είναι ένα από τα μοντέρνα χρώματα, καθώς διευκολύνει σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Τα χρώματα έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό τη διάθεση μας. Μάλιστα πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι στην πραγματικότητα δεν βλέπουμε τα χρώματα, αλλά τα «νιώθουμε»!

Νεότερα Άρθρα

Φαινόμενο: ”Σου φέρομαι μειονεκτικά για να φανώ ανώτερός σου”

Her News

Γιατί έχουμε μελαγχολία στα γενέθλιά μας;

Her News