HerNews.gr
DECORNEWS

Η κυματιστή οροφή στο Barbouni του Costa Navarino εντυπωσιάζει για την οικολογία της

Οροφή που θυμίζει θαλάσσιους κυματισμούς; Το Barbouni στο Costa Navarino ξέρει πως να εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική και την ποιότητά του.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα κάνουμε λόγο για την οροφή του beach bar – εστιατορίου Barbouni στο Costa Navarino, η οποία είναι τόσο μοντέρνα, ιδιαίτερη και ταυτόχρονα απόλυτα οικολογική. Την συγκεκριμένη οροφή όπως και ολόκληρο το κτίριο επιμελήθηκε το K- studio (που εδρεύει στην Αθήνα).

Εκτός του ότι η συγκεκριμένη τεχνοτροπία δένει αρμονικά με το υπόλοιπο θαλασσινό τοπίο, την γύρω περιοχή και την ατμόσφαιρα που αποπνέει το ίδιο το εστιατόριο, συνδυάζει στοιχεία τα οποία συμβάλλουν στην διατήρηση ενός οικολογικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα η οροφή, με βάση το ξύλο και κρεμάμενο ύφασμα που σχηματίζει κύμα, προσδίδει πολλαπλά οφέλη, όπως, δροσιά, σκιά και φως. Πώς γίνεται αυτό;

Μέσα από τις παλινδρομικές κινήσεις των υφασμάτων που κρέμονται στην οροφή, το φως έχει διαφορετικές διόδους να εισέλθει μέσα από την οροφή και να διαχέεται παντού στον χώρο ακαθόριστα και πολλαπλά. Με αυτόν τον τρόπο, οι ώρες λειτουργίας των φώτων στο μαγαζί μειώνεται σημειώνοντας έναν πόντο στην οικολογία.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ!

Νεότερα Άρθρα

Υπνοδωμάτιο: 4 τρόποι για δημιουργία ήρεμης ατμόσφαιρας

Her News b

Τα πιο σύγχρονα χρώματα για τον καναπέ σας

Her News

Ψαρά: Εικαστικό υπερθέαμα από την URBANACT

Her News