HerNews.gr
Ψυχολογία

Αγάπα το σώμα σου!

Από μικροί θέλουμε να δείχνουμε όμορφοι χωρίς κανένα ψεγάδι στο σώμα μας, κάτι που θα έκανε όλους – ανεξαιρέτως- ευτυχισμένους. Αυτό ισχύει κυρίως για τις γυναίκες, καθώς τα πρότυπα ομορφιάς που προβάλλονται από τα media τις κάνουν κυριολεκτικά «πλύση εγκεφάλου».

Πολλά κορίτσια στη εφηβεία βλέπουν φωτογραφίες διασήμων κα θέλουν να αποκτήσουν το σώμα τους. Και εκεί είναι που έρχονται και αναρωτιούνται « Γιατί το σώμα μου είναι διαφορετικό;» ή «Πώς να αλλάξω το σώμα μου ώστε να αρέσω;».

Το να αλλάξω τον τρόπο που βλέπω το σώμα μου, να το αποδεχτώ και να το αγαπήσω είναι μια διαδικασία όχι και τόσο εύκολη. Μπορώ όμως να πω ότι όλοι μας έχουμε τη δύναμη να το καταφέρουμε. Το βασικό είναι να αποδεχτούμε αυτά που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, αλλά και αυτά που μπορούμε.

Δεν μπορώ να αλλάξω το ύψος μου, τη δομή του σκελετού μου, το σχήμα των ώμων και των γοφών μου. Αυτά είναι έξω από το δικό μου έλεγχο.

Μπορώ όμως να αλλάξω τις λέξεις που χρησιμοποιώ όταν μιλάω για το σώμα μου. Τον τρόπο με τον οποίο το περιγράφω στον εαυτό μου και στους άλλους. Αυτό σημαίνει ότι αλλάζω τον τρόπο σκέψης για το σώμα μου.

Είναι πολύ εύκολο να κοιτάξω τον εαυτό μου και να πω «Αυτό δεν είναι ωραίο πάνω μου. Είναι μη ελκυστικό, διαφορετικό, δεν θα αρέσει σε κανέναν».

Πόσο πιο υγιές και ευχάριστο όμως θα ήταν αν έλεγα «Αυτή είμαι Εγώ. Αυτό με κάνει ξεχωριστεί και μοναδική. Το αγαπώ και το θαυμάζω.» Πολλές φορές πιστεύουμε ότι η εικόνα που θα έχουν οι άλλοι για εμάς καθορίζει τον τρόπο που θα δούμε τον εαυτό μας. Ξεχνάμε όμως ότι ισχύει το αντίστροφο.

Προβάλουμε στους άλλους δικές μας φοβίες και ανασφάλειες. Αν αγαπήσω και πιστέψω ότι έχω ένα όμορφο και μοναδικό σώμα, τότε με τον ίδιο τρόπο θα το δουν και θα το θαυμάσουν οι γύρω μας. Μπορώ, επίσης, να σταματήσω να έχω σαν πρότυπα διάσημες γυναίκες και να αναρωτηθώ «Πόσα αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην ψυχική και σωματική τους υγεία το να προσπαθούν να μείνουν τόσο αδύνατες;».

Μπορώ να σέβομαι και να αποδέχομαι τα σώματα των άλλων. Όταν βλέπω θετικά τους άλλους, τότε μπορώ να δω θετικά και τον εαυτό μου.

Και επειδή είμαστε άνθρωποι, θα είναι και κάποιες φορές που όταν θα κοιταζόμαστε στον καθρέφτη ίσως να μην μας ευχαριστεί αυτό που βλέπουμε. Στο τέλος όμως, εγώ είμαι αυτός που θα αποφασίσω ποια ιστορία να πω για το σώμα μου. Και ποτέ μα ποτέ δεν είναι αργά να διαλέξω την ομορφότερη.

Πηγή: psychopedia.gr 

Νεότερα Άρθρα

Αρνητικές Σκέψεις: 3 λόγοι για να απαλλαγείς από αυτές

Her News b

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

Her News b

5 tips για να βελτιώσεις την συγκέντρωση σου

Her News