HerNews.gr
Health

Tips για καλό ύπνο

Εκτός από τον απολαυστικό ύπνο, υπάρχει και ο κακός ύπνος, ο οποίος, δυστυχώς, έχει άμεσες και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Επίσης η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους και να αυξήσει τον κίνδυνο για ασθένειες τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά . Ευτυχώς, οι ειδικοί έχουν για σένα πολύτιμα tips που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα.

Οι οκτώ ώρες ύπνου θεωρούνται από πολλούς ειδικούς ιδανικές, όμως οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν τη δυνατότητα να αφιερώσουν τόσο χρόνο για τον ύπνο. 

Tips για καλό ύπνο:

1. Κλείσε όλες τις συσκευές πριν πέσεις για ύπνο

Ένα συχνό και σοβαρό λάθος που κάνουν πολλοί είναι να χαζεύουν στην τηλεόραση ή στο κινητό πριν κοιμηθούν. Μάθε όμως ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές χαλάνε τον ύπνο σου, αφού το φως που εκπέμπουν οι οθόνες «μπερδεύει» τον εγκέφαλο και εμποδίζει την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης που σε χαλαρώνει και σε βοηθά να κοιμηθείς.

2. Πες όχι στους πολλούς καφέδες

Απόφυγε την καφεΐνη, το αλκοόλ και το τσιγάρο 4-6 ώρες πριν κοιμηθείς.

3. Γυμνάσου

Προσπάθησε να κάνεις γυμναστική κάθε μέρα, αλλά απόφυγε την -όσο γίνεται- 3 με 4 ώρες πριν πας για ύπνο. Μπορεί η αθλητική δραστηριότητα να σου εξασφαλίσει έναν καλό ύπνο το βράδυ. 

4. Ενυδατώσου

Πριν πας για ύπνο φρόντισε να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου πίνοντας ένα ποτήρι νερό. Έτσι το σώμα σου θα παραμείνει ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ ταυτόχρονα θα απομακρύνονται & οι τοξίνες.

5. Δημιουργήστε το ιδανικό περιβάλλον

Ακόμη και αν δεν είστε ο πιο τακτικός άνθρωπος στον κόσμο, ένα περιποιημένο υπνοδωμάτιο και ένα κρεβάτι με καθαρά σεντόνια, σίγουρα θα σε κάνουν να θες να πας για ύπνο.

 

6. Τα σωστά ρούχα 
Φρόντισε τα ρούχα του ύπνου να είναι πολύ άνετα & να μη σε στενεύουν σε κανένα σημείο. Επίλεξε υφάσματα που είναι μαλακά στο δέρμα όπως το βαμβάκι.

Ακολούθησε τα παραπάνω tips και όνειρα γλυκά….

 

κελλυ

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/  

 

Νεότερα Άρθρα

Ουρολοιμώξεις: Ο εφιάλτης των γυναικών – Γιατί κολλάνε πιο εύκολα από τους άντρες;

HerNews ka

Τρόποι χαλάρωσης μετά την δουλειά

Her News

Τελικά πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

Her News