HerNews.gr
Pets

Βαγγέλης Ισμυρλής: Ο σεφ των τετράποδων

O Βαγγέλης Ισμυρλής, σεφ των τετράποδων φίλων μας και ιδιοκτήτης της FlyDog, μιλά στο HerNews και την Αμάντα Φούντη για το πώς είναι να ταΐζεις τον σκύλο σου με αγάπη!

Τι σημαίνει, λοιπόν, το να είσαι σεφ σκύλων;

Ωραία ερώτηση, σημαίνει πολλά, πρώτα πρώτα σημαίνει ευθύνη. Ευθύνη για το υπόλοιπο της ζωής του τετράποδου που ταΐζεις, για την υγεία του, την κλινική του αλλά και αιματολογική του εικόνα όχι μόνο για ένα διάστημα αλλά για πάντα. Μετά σημαίνει πως πρέπει  να θες το καλύτερο στον κόσμο των τετράποδων, πράγμα που σε κάνει να το δημιουργείς καθημερινά.

Το να έχει ο σκύλος μου τον δικό του σεφ είναι πολυτέλεια ή βασίζεται σε ανάγκη;

Αν πολυτέλεια είναι να έχω έναν τέλειο κλινικά σκύλο υγιή και με μακροχρόνια πορεία ζωής πέραν των 10-15 χρόνων τότε ναι ας είναι πολυτέλεια! Το αξίζει!

Γιατί το όνομα FlyDog;

FlyDog το όνομα της κουζίνας μου προκύπτει από τα αρχικά της φράσης Feed Love Your Dog δηλαδή: τάισε αγάπη τον σκύλο σου.

Πώς προέκυψε η ιδέα του FlyDog, είχες σχέση με τη μαγειρική;

Η ιδέα της FlyDog ήρθε πριν κάποια χρόνια όταν αναζητούσα την καλύτερη τροφή για τη δική μου Ζωζώ (ένα πανέμορφο ημίαιμο αμσταφ), τότε διαπίστωσα πως υπήρχε τεράστιο κενό στη διατροφή των τετράποδων. Έτσι συνδυάζοντας τις γνώσεις μου στη γαστρονομία, αλλά και την εμπειρία μου στον χώρο της εστίασης κατάφερα να δημιουργήσω συνταγές ειδικά διαμορφωμένες για σκύλο και γάτα,  μετά από πολλή προσωπική μελέτη και έρευνα πάντα με τις συμβουλές από μια ομάδα  κτηνιάτρων που πλαισιώνουν ακόμα και σήμερα τόσο εμένα τον ίδιο, όσο και τις συνταγές μου.

Ποια είναι η πιο πρωτότυπη συνταγή σου;

Δεν υπάρχει πρωτότυπη συνταγή θα έλεγα, όμως πρωτότυπο αρκετά είναι κάθε φορά που καταφέρνω μέσα από τη διατροφή που προτείνω να βελτιώνω αλλεργίες των τετράποδων φίλων μας, διάρροιες, ακόμα και να μειώνω την τριχόπτωση στον σκύλο και στη γάτα σε αρκετά μεγάλο επίπεδο.

Πώς θα καταλάβω τί είναι αυτό που είναι καλό να φάει ο σκύλος μου;

Για βγάλουμε την ιδανική διατροφή για έναν σκύλο θα πρέπει να έχουμε αυστηρό ιστορικό ώστε να καταλήξουμε στο καλύτερο.

Τι συμβουλή θα έδινες στους σκυλογονείς;

Μια συμβουλή έχω για όλους τους γονείς των αγαπημένων μας σκύλων, που δεν είναι άλλη από το να μαγειρέψουν οι ίδιοι στο παιδί τους, τον σκύλο τους και τη γάτα τους.  Feed love your dog!

 

Αμάντα Φούντη

Δημοσιογράφος

Νεότερα Άρθρα

Bubble Van: Ένα κινούμενο pet grooming salon για τους πιστούς μας φίλους

Her News

Η Λούνα αναζητά τους άνθρωπους της για να γεμίσει το σπίτι αγάπη και παιχνίδι

Her News

Ο Δήμος Σαλαμίνας απέκτησε ασθενοφόρο για αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Her News