HerNews.gr
Συνταγές

Σπαγκέτι bolognese: Η πιο ξεχωριστή συνταγή

Μοιάζουν πολύ με τα δικά μας μακαρόνια με κιμά, η διαφορά είναι στον τρόπο κοπής του κρέατος και στο…. συναίσθημα. Δοκιμάστε τα σπαγκέτι bolognese και θα αποκαλυφθεί μπροστά σας μια εντελώς καινούργια γεύση από αυτή που ξέρετε. Η συνταγή από τον Μιχάλη Ζάχαρη – Executive Chef Omikron Meze. 

Υλικά (σπαγκέτι bolognese) 
  • 1 κλ μοσχάρι ελιά ή χτένι
  • 2 τεμ κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1 κονσέρβα τομάτα κονκασε
  • 1 τεμ φρέσκια τομάτα στον τρίφτη
  • 1 μικρό κλωνάρι σελερι ψιλοκομμένο
  • 1 φύλο δάφνης
  • 3 τεμ μπαχάρι σπυρί
  • 2 τεμ γαρύφαλλο
  • 1 κομμάτι κανέλα στο μέγεθος ενός ζαριού
  • Αλάτι/πιπέρι
  • 1κουτ γλ ζάχαρη
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ζωμός λαχανικών ή βοδινού
  • 700 ml νερό περίπου
  • 1 πακέτο σπαγγέτι ή εναλλακτικά παπαρδελες
Τρόπος παρασκευής (σπαγκέτι bolognese)
Εδώ θα χρειαστεί λίγη υπομονή, δείτε το πραγματικά σαν αγχολυτικό, σαν ένα τρόπο να ξεφύγετε από την ανιαρή καθημερινότητα.
Κόβουμε το κρέας σε μικρά μικρά ζάρια,με το μαχαίρι. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο,το κρέας και το σωταρουμε μέχρι να ροδισει.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και σιγά σιγά όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και βάζουμε τον πελτέ τομάτας, συνεχίζουμε με το κρασί,την φρέσκια τομάτα και το κονκασέ.
Βάζουμε ζεστό νερό ή ζωμό, κλείνουμε με το καπάκι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο. Θέλουμε να σιγομαγειρεψουμε το κρέας.
Ανά 10′-15′ ανοίγουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να μειωθεί κατά το 1/3, ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
Tip 1: Ιδανικά βράζουμε τα σπαγκέτι σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά, ανακατεύουμε και τελειώνουμε με τριμμένο τυρί.
Tip 2: Αν μας περισσέψει κιμάς,το βάζουμε στην κατάψυξη και φτιάχνουμε παστίτσιο, μουσακά ή κάποια άλλη συνταγή.
Tip 3: Για τους φίλους των σπαγκέτι στο φούρνο, προσθέτουμε λίγη κρέμα, τυρί τριμμένο και το ανάλογο σκεύος στο φούρνο 200°C για 15′. 

 

 

Μιχάλης Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze

Facebook:https://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram:https://www.instagram.com/michael_zacharis/

Νεότερα Άρθρα

Καλαμαράκια τηγανητά & τραγανά – Όπως πρέπει

Her News b

Γλυκιά συνταγή: Σοκο-λατίνα με φράουλες και ρούμι

Her News b

Εύκολη & θρεπτική σαλάτα με πιπεριά, φέτα και ρεβίθια

HerNews ka