HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Νίκη Θωμοπούλου: Η σύζυγος του Γιάννη Μαρακάκη “Δεν φανταζόμουν να κάνω οικογένεια πριν τα 30”

Την Νίκη την γνώρισα πριν από πολλά χρόνια και συγκεκριμένα στην πρώτη γυμνασίου, (ναι είμασταν συμμαθήτριες). Όταν έφτασα στην παραλία που είχαμε κανονίσει να μου δώσει συνέντευξη και ενώ είχα να την δω πολύ καιρό, είδα το ίδιο ροκ τυπάκι με ένα πολύ ζεστό χαμόγελο. Εκείνο το απόγευμα είχαμε μια πολύ όμορφη συζήτηση και μιλήσαμε για πολλά πράγματα όπως την απόφαση της να κάνει παιδί σε μικρή ηλικία, το κίνημα me too και την γυναίκα του 2021!

Όπως λέει η ίδια οι γυναίκες μπορούν να καταφέρουν και να συνδυάσουν τα πάντα και εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα! 

1. Νέα μαμά, δυναμική γυναίκα με πολλές ασχολίες και σύζυγος! Μια γυναίκα το 2021 μπορεί να τα καταφέρει όλα καλά;

Πρώτα απ’όλα, πόσο χαίρομαι που μιλάμε μαζί σήμερα!
Ναι, είμαστε πολυπράγμονα όντα. Μπορεί να τα καταφέρει. Καλά ή μέτρια δεν ξέρω, εύκολα σίγουρα όχι, αλλά ναι μπορεί. Και να μη τα καταφέρνουμε όλα, it’s ok. Μικρούς στόχους και baby steps. Υπομονή και εσωτερική δουλειά με τον εαυτό μας!
Έχουμε μια απίστευτη δύναμη μέσα μας που κανείς άντρας δε μπορεί να την κατανοήσει!

2. Ποσό δύσκολο είναι που έγινες μανούλα κατά την διάρκεια του κορονοϊού;

Όσο περνάει ο καιρός, συνειδητοποιώ τελικά, όσο δύσκολο (ή εύκολο) θα ήταν και υπό «φυσιολογικές» συνθήκες! Η εμπειρία ζωής με ένα παιδί είναι από μόνη της απαιτητική! Σίγουρα η νέα πραγματικότητα δεν ήταν βοηθητική, κυρίως στις διαπροσωπικές σχέσεις με τους δικούς μας ανθρώπους, συν ότι προσέθεσε και μια ανάγκη «αποστείρωσης» σε μεγαλύτερο βαθμό από το αναμενόμενο.. Όμως, είναι τόσο μαγικό το συναίσθημα που βιώνεις, που καταρρίπτει όλα τα αρνητικά!

3. Νίκη, πως αποφάσισες να κάνεις αυτό το βήμα σε μικρή ηλικία;

Ακριβώς αυτός ήταν ο λόγος! Όντας νεότερη δε μπορούσα ούτε να το φανταστώ ότι θα έκανα οικογένεια πριν από τα 30! Αλλά ήταν κάτι που αποφασίσαμε από κοινού με τον Γιάννη, ότι θα κάνουμε προσπάθεια και όποτε έρθει να έρθει με το καλό! Τελικά, πέρασαν δύο χρόνια προσπάθειας και να που δημιουργήσαμε το μικρό μας θαυματάκι!
Να πω εδώ ότι και επαγγελματικά – εγώ προσωπικά – αν και σε πολύ παραγωγική ηλικία, ήμουν σε μια ήπια φάση, χωρίς πολλή πίεση και απαιτήσεις κάτι που σίγουρα έπαιξε το ρόλο του στην απόφασή μου. Εάν ήμουν σε μια πολύ δυνατή στιγμή για την καριέρα μου, ίσως και να μην το σκεφτόμουν τόσο άμεσα.

4. Είσαι πιο fit από ποτέ! Πως τα καταφέρνεις;

Δεν είναι ακριβώς έτσι! Ξέρω, θα μου πεις «είσαι υπερβολική, τα παραλές» , όμως επειδή τα τελευταία χρόνια γυμνάζομαι εντατικά και ακολουθώ αξιοπρεπώς – θα έλεγα- μια ισορροπημένη διατροφή, δε νιώθω ότι έχω επανέλθει ακόμα πλήρως. Λίγο η καραντίνα, λίγο οι ορμονικές διαταραχές, λίγο τα γευστικά «παραστρατήματα» έχουν δυσκολέψει το στόχο! Νομίζω σε παγκόσμιο επίπεδο όλοι φέτος θα βγούμε στην παραλία με λίγα κιλά (ή λίγη κοιλιά) παραπάνω! Ναι, θα βάλω μαγιό φέτος και θα έχω κυτταρίτιδα και η κοιλιά μου θα είναι χαλαρή! Αυτό που οφείλουμε στον εαυτό μας είναι να τον αγαπήσουμε και με τις ατέλειες του. Τα λέω για να τα ακούω και εγώ μη νομίζεις. Δεν έχω κάνει full embrace of the new me.

5. Ποια είναι η άποψη σου Νίκη,  για το κίνημα me too;

Καταρχήν, ένα μεγάλο μπράβο και ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ σε αυτές τις γυναίκες και τους άντρες που παγκοσμίως  δούλεψαν τόσο πολύ με τον εαυτό τους και κατάφεραν να φέρουν στην επιφάνεια στιγμές τόσο δύσκολες που δε διαγράφονται ποτέ αλλά και δύσκολα εξιστορούνται. Και με τη σειρά τους βοήθησαν και άλλες γυναίκες και άντρες να μοιραστούν την εμπειρία τους. Υποστηρίζω ξεκάθαρα τέτοιου είδους κινήματα. Φυσικά, θα ήθελα να ζούσαμε σε ένα κόσμο χωρίς περιστατικά βίας, βιασμών, κακοποίησης, παρενόχλησης, κατάχρησης εξουσίας. Πόσο δύσκολο αλλά πόσο σημαντικό τελικά είναι το έργο των γονέων. Αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση…

6. Μπορούν οι γυναίκες να επιτύχουν σε μια (ακόμα) ανδροκρατούμενη κοινωνία;

Μπορούν και το έχουν αποδείξει περίτρανα! Είναι γνωστό πως ό,τι βάλει ο γυναικείος νους σε πράξη μπορεί να το καταφέρει. Πάντα διέπρεπαν γυναίκες σε πάσης φύσεως επαγγέλματα! Αλλά για να είμαι ειλικρινής, ανυπομονώ να σταματήσει κάποτε και αυτή η διάκριση, αυτή η συνεχής προσπάθεια για ίση μεταχείριση, ο φόβος οποιασδήποτε μορφής βίας και τα εμφανισιακά κριτήρια. Ονειρεύομαι μια ζωή όπου άντρες γυναίκες θα είναι πραγματικά ίσοι, θα μεγαλώνουν από μικρά παιδιά ισότιμα και θα έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς!

 

7. Νίκη, θέλω να κλείσεις την συνέντευξη με ένα μήνυμα, οποίο θες εσύ!

Δε θα πω “live for the moment”, γιατί η ρουτίνα δυστυχώς σκοτώνει τη στιγμή, αλλά θα πω «μη σπαταλάτε χρόνο και ενέργεια σε πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις που δε σας ικανοποιούν. Βρείτε τους δικούς σας μοναδικούς τρόπους να περνάτε καλά, να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή! Life is too short. Εάν το συνειδητοποιούσαμε, ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος.

 

κελλυ

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/  

Νεότερα Άρθρα

O καταξιωμένος Makeup Artist Παναγιώτης Καρακάσης μιλά στο HerNews: «Λίγες ευκαιρίες υπάρχουν να κάνει κάποιος καριέρα από reality της τηλεόρασης»

Her News b

Αναστάσιος (Τάσος) Γαϊτάνης – Υποψήφιος ΝΔ μιλά στο HerNews: “Οι κόρες μου εκφράζουν την στενοχώρια τους που λείπω ώρες από το σπίτι”

Her News b

Η Φελίσια Λαπάτη δηλώνει καλύτερα από ποτέ & αποκαλεί τον εαυτό της «παλτό» στο Survivor

Her News b