HerNews.gr
Ψυχολογία

Ξεκινά την μέρα σου θετικά!

Καλημέρα! Παρασκευούλα ζάχαρη, Παρασκευούλα μέλι και οι συνήθειες μας για το πρωινό ξύπνημα πρέπει να γίνουν με αγάπη και σύνεση. Μην ξυπνάς τα πρωινά και νιώθεις ήδη κουρασμένος για την μέρα που έρχεται. Δεν έχεις να κανείς χειρότερο στον εαυτό σου και την ψυχολογία σου! Ξεκινά θετικά και να θυμάσαι ότι όλα είναι στο μυαλό!

Χτυπάει το ξυπνητήρι και το μόνο που θέλεις να κανείς είναι να ανοίξεις το παράθυρο και να πετάξεις το τηλέφωνο από το μπαλκόνι. Ύστερα, να σηκωθείς και να απενεργοποιήσεις κουδούνια και σταθερά τηλέφωνα και να χαθείς κάπου ανάμεσα σε μαξιλάρια και σεντόνια. Δεν είναι ακριβώς όμως έτσι τα πράγματα.. 

Ξεκινά θετικά. Είναι προτιμότερο να ξυπνήσεις και να χαμογελάσεις ή να πεις πάμε να την ζήσουμε και αυτήν την ημέρα πάνε να ξεκινήσεις βρίζοντας και σέρνοντας τα πόδια σου ως το μπάνιο που θα σου φταίνε μέχρι και οι πόρτες. Θα το ξαναπώ, ξεκινά θετικά! 

Εγώ για παράδειγμα το πρωί – εκτός και αν με έχει πάρει ο ύπνος και ξυπνήσω πανικόβλητη – ό,τι ώρα και να έχω εγερτήριο, θα ανοίξω τα Social και θα δω ένα βίντεο το οποίο θα μου φτιάξει την διάθεση. Κάντε το, βοήθαει..

Συμβαίνει στραβή όταν ξυπνάς και βρίσκεις κλήσεις και μηνύματα από την δουλειά για λάθος που έχει γίνει. Καταλαβαίνω, δεν μπορείς να δεις τίποτα καλό και θέλεις να σε πιάσουν τα κλάματα ενώ σε κυριεύει ο πανικός και η έκφραση “ωραία ξεκίνησε η μέρα σήμερα…” Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Όλα διορθώνονται όμως.

Πολλές φορές που εγώ και ο περίγυρος μου σε συζητήσεις μας λέμε ποσό “στραβά” ξυπνάμε ενώ στην ουσία δεν μας έχει συμβεί απολύτως τίποτα, απλά πρέπει να ξυπνήσουμε. Άλλοι άνθρωποι ξυπνούν κάτω από άσχημες συνθήκες..

Πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη κάθε μέρα που ξημερώνει, να λέμε ευχαριστώ και θα τα καταφέρω. Κάντε τον σταυρό σας και συνεχίστε την ημέρα σας με αγάπη και θετική ενέργεια και σκέψη. Η καθημερινότητα δεν είναι εύκολη αλλά γιατί να την κάνουμε και εμείς οι ίδιοι ακόμα πιο φορτική; Όλα είναι στο μυαλό. Ξεκίνα θετικά! 

Καλημέρα με υγεία, αγάπη και χαρά! 

Νεότερα Άρθρα

Έτσι θα τηρήσεις την υπόσχεση που δίνεις στον εαυτό σου

Her News b

Ξυπνητήρι: Μην με ξυπνάς αχάραγα…

Her News b

Ο εκφοβισμός στην εργασία δεν μένει μόνο εκεί…

Her News