HerNews.gr
Fitness

Γυμναστική στην παραλία: 5 ασκήσεις για ενδυνάμωση

Η νέα τάση στη γυμναστική είναι στην παραλία. Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει η θάλασσα είναι η κατάλληλη τοποθεσία για να αποδράσετε και επίσης να ασκηθείτε. 

Βρείτε την αγαπημένη σας παραλία και ξεκινήστε! 

H γυμναστική στο νερό ή στην άμμο έχει πιο άμεσα αποτελέσματα, λόγω της αντίστασης που προσφέρουν. Έτσι, με λιγότερες ασκήσεις και επαναλήψεις θα ενδυναμώσετε πιο άμεσα όλο σας το σώμα!  

Sprint
O βασιλιάς των ασκήσεων. Τα σπριντ ενεργοποιούν κάθε μυϊκή ίνα στο σώμα! Αυξάνουν τον μεταβολισμό και καίμε περισσότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα. Για να θεωρηθεί όμως σπριντ σημαίνει ότι η μέγιστη διάρκεια τού δεν πρέπει να ξεπερνά περίπου 15-25 δευτερόλεπτα σε διάρκεια (αυτό εξαρτάται από το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε) με την προϋπόθεση ότι τρέχουμε στο 90-100% της μέγιστης ταχύτητάς μας για να θεωρηθεί ότι είναι σπριντ.

Push ups
Τα push ups μπορούν να γίνουν και στην παραλία. Είναι η καλύτερη άσκηση κυρίως για τον άνω κορμό με μόνο εξοπλισμό το σώμα μας. Υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές για να αυξήσετε τον βαθμό δυσκολίας αναλόγως του επιπέδου στο οποίο βρισκόμαστε.

Knee tuck jumps
Αναπηδήσεις μέσα στο νερό ανεβάζοντας ψηλά τα γόνατα σε κάθε άλμα. Μία αρκετά δύσκολη άσκηση που γυμνάζει κυρίως τα πόδια και τον κορμό.

High knees
Επιτόπιο τροχάδην ανεβάζοντας ψηλά τα γόνατα και μέσα στο νερό, το οποίο πρέπει να μάς καλύπτει τουλάχιστον μέχρι το στήθος. Ακόμη μία πάρα πολύ καλή άσκηση η οποία γυμνάζει όλο το σώμα και αυξάνει την αντοχή.

Κολύμβηση
Και τέλος, μιας και βρισκόμαστε στην παραλία, το κολύμπι επιβάλλεται. Το κολύμπι είναι εξίσου πολύ ευεργετικό και έχει πολλά οφέλη. Εκτός του ότι γυμνάζει όλους τους μυς στο σώμα, επίσης είναι πολύ καλό για ενεργητική αποθεραπεία μετά από έντονη άσκηση. Βοηθάει στην απομάκρυνση τού γαλακτικού οξέος από τον μυ και στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος μετά από έντονη σωματική άσκηση.

Πηγή: must.gr 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό το πρωί με άδειο στομάχι;

HerNewskl

Τρέξιμο: Tips για να κάψεις περισσότερο λίπος

Her News

Jennifer Garner: Η πρωινή προπόνηση που ακολουθεί η ηθοποιός

Her News